Tampereen herrasväen kesähuvilat: Valokeilassa Lepola, Varala ja Tahmelanniemi – Aamulehden tähtijuttu - Tampere - Aamulehti

Tampereen herrasväen huvilarannikoilla elettiin tavalliselta kansalta suljettua elämää – Vierailimme kolmessa kaunottaressa, jotka ovat enää jäljellä

Herrasväen kesähuviloita seisoi Rantaperkiön ja Härmälän huvilarannikolla suunnilleen 12 ja Pyynikin sekä Tahmelan rannoilla vajaat kaksikymmentä. Tänään niistä on jäljellä kolme: Lepola, Varala ja Tahmelanniemi. Vierailimme kaikissa kolmessa katsomassa, mitä historiallisesta huvilaelämästä on jäljellä, ja miksi juuri nämä kolme ovat säilyneet meidän päiviimme.

Lepolan huvila on ainoa Rantaperkiön ja Härmälän huvilarannikon huviloista, joka on edelleen olemassa. Tällä hetkellä se on tyhjillään.

21.6.2019 7:11

Aamulehti

Lepolan historiallisen huvilan torni Tampereen Härmälässä kurottaa ylväänä kohti kesäkuun taivasta. Huvilakaunottaren huipulla on kuitenkin vähemmän romanttista kuin voisi kuvitella.

Torni on sisältä keskeneräinen ja siellä on tukalan kuuma. Korkeimman ikkunan ääreen päästäkseen pitää uskaltautua vanhoille tikapuille, ja ikkunalaudalla odottaa vaikuttava kasa kuolleita kärpäsiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut