Tampereelle suunnitellaan drive-in-elokuvaviikkoa - Tampere - Aamulehti

Koronarajoitukset saivat järjestäjän tarttumaan poikkeukselliseen ideaan – Kesäkuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa saatetaan katsella elokuvia omissa autoissa istuen

Jos koronarajoitukset sallivat, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa voidaan järjestää jo kesäkuussa tapahtuma, jollaista keskuksen halleissa ei ole aiemmin tehty. Drive-in-elokuvaviikon aikana yleisö pääsisi elokuviin omissa autoissaan istuen.

Kesäkuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-halli saattaa muuttua drive-in-elokuvateatteriksi. Tapahtuman järjestäminen kuitenkin riippuu vielä siitä, mitä hallitus päättää tehdä koronarajoitusten suhteen.

24.4.2020 20:51

Aamulehti

Jos koronavirustilanne ja rajoitustoimet sallivat, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-halli voi muuttua kesäkuussa drive-in-elokuvateatteriksi.

Yhden viikon aikana hallissa on tarkoitus esittää useampia näytöksiä lapsille ja perheille sekä nuorisolle ja aikuisille suunnatuista elokuvista.

Elokuvaviikko järjestetään niin, että yleisö istuu näytösten ajan omissa, sisään halliin ajetuissa autoissaan.

Tapahtuman järjestävän Tampereen Messujen tapahtumatoimisto Finland Eventsin toiveena on, että elokuvaviikko voitaisiin järjestää jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Toiveen toteutuminen riippuu siitä, mitä hallitus päättää tehdä koronaviruksen vuoksi asetettujen rajoitusten suhteen. Yli kymmenen ihmisen tapahtumat on nykyisellään kielletty toukokuun loppuun.

– Jos rajoituksista pidetään kesäkuussa vielä tiukasti kiinni, noudatamme totta kai niitä, sanoo Finland Eventsin tapahtumajohtaja Hannele Nuotio.

– Nyt elokuvaviikko on kuitenkin jo valmisteltu ja kaikki työ tehty. Jossain kohdassa me tapahtuman joka tapauksessa järjestämme.

Lue lisää: Tampereen isoja festareita on peruttu, mutta kaikki toivo ei ole menetetty: osa tapahtumista voi vielä onnistua – Katso tästä Tampereen kesätapahtumien tilanne

Turvallisuus edellä

Nuotion mukaan idea drive-in-elokuvaviikolle syntyi jo maaliskuussa, kun koronaviruksen vuoksi asetetut rajoitustoimet iskivät tapahtumajärjestäjiin.

Kokoontumisen rajoitukset

Hallitus linjasi 12. maaliskuuta, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Myöhemmin maaliskuussa kiellettiin myös yli 10 ihmisen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Turhaa oleilua julkisilla paikoilla on kehotettu välttämään.

Keskiviikkona hallitus linjasi, että yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan 31. heinäkuuta saakka.

– Kun korona tuli, aloimme miettiä, mitä vaihtoehtoja meillä olisi. Hallithan ovat täällä nyt tyhjillään ja jotain hyötykäyttöä niille pitäisi saada, Nuotio kertoo.

Nuotion mukaan Messu- ja Urheilukeskuksen halleissa ei ole aiemmin järjestetty vastaavanlaista tapahtumaa. Mallia on kuitenkin otettu Tanskasta, missä samanlaisella idealla toimivaa tapahtumaa on kokeiltu aiemmin keväällä.

Kerrallaan A-halliin kerrotaan mahtuvan noin 70–80 autoa. Jos jokaisessa autossa olisi viisi katsojaa, hallissa olisi kerrallaan 350–400 ihmistä. Nuotion mukaan oletus on, että tapahtumakävijöitä olisi kuitenkin tätä vähemmän.

Vaikka ihmisiä olisi autoissa useampia, kontakteja kävijöiden ja henkilökunnan välillä muodostuisi Nuotion mukaan vain vähän. Lippuja tapahtumaan voi ostaa vain verkosta ja myös elokuvaherkut voi tilata etukäteen.

– Turvallisuus edellä tässä mennään. Sen verran voidaan auton ikkunaa avata, että saadaan herkut laitettua sisään. Muutenhan ihmiset ovat autoissaan.

Elokuvia koko perheelle

Elokuvaviikon aikana Messu- ja Urheilukeskuksessa nähdään neljä eri elokuvaa. Niistä kaksi, Koiranpäivät ja Corgi – Kuningattaren koiranpentu, on koko perheen animaatioita.

Lisäksi tapahtumassa nähdään tositapahtumiin perustava Midway ja kotimainen Aika jonka sain, joka ehti pyöriä elokuvateattereissa vain muutamia päiviä ennen kuin hallitus maaliskuussa rajoitti yleisötapahtumien järjestämistä.

Lue lisää:Lähes kaksi miljoonaa ihmistä jää pois Tampereen tapahtumista – Menetykset lasketaan jo nyt sadoissa miljoonissa euroissa

Elokuvaviikon järjestelyjen ollessa loppusuoralla Events Finlandissa mietitään nyt, mitä muuta halleissa voitaisiin poikkeusaikana järjestää.

– Niin kuin varmasti kaikki tapahtumajärjestäjät, mekin pohdimme koko ajan, mitä uutta ja erilaista tässä ajassa voisi tehdä, Nuotio sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: