Aamulehti selvitti: Näin Tampereen kaupungin yleisimmissä töissä tienataan - Tampere - Aamulehti

Näin paljon kaupungin 20 yleisimmässä työssä tienataan, palkkaerot tuhansia euroja – "Tätä työtä ei tehdä vain rahan takia”, sanoo Tampereen suurimman ammattiryhmän konkaritekijä

Lähihoitajat ovat Tampereen kaupungin yleisimmän ammattiryhmän tekijöistä. Viime vuoden joulukuussa kaupungilla työskenteli yli 14 400 työntekijää ja heistä liki joka kymmenes oli juuri lähihoitaja. Palkassa kaupungin suurin ammattiryhmä jää kuitenkin Tampereen keskiarvon taakse. Selvitimme, miten Tampereen kaupungin yleisimmissä töissä tienataan.

– Pidän työssäni monestakin asiasta. Palkka saisi kuitenkin olla suurempi, sanoo Tampereen kaupungin kotihoidon lähihoitaja Päivi Salo. Etelä-Hervannan lähipalvelukeskuksella hän etsii tarvikehuoneesta välineitä tulevia asiakaskäyntejä varten.

19.10.2019 7:07

Aamulehti

Sosiaalista, tärkeää ja toisinaan fyysisesti raskasta. Näin kuvailevat työtään kotihoidon lähihoitajat Kirsti Gort ja Päivi Salo Tampereen Etelä-Hervannan lähipalvelukeskuksella.

Perjantaina kummallakin on meneillään aamuvuoro. Gort on kirjannut asiakastietoja, Salo valmistautuu käynteihin kotihoidon asiakkaiden luona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: