Kuvat näyttävät, kuinka täydellisesti Tampereen Linnainmaa on mullistumassa – 4 000 uutta asukasta, markettien ympäristö kaupunkimaiseksi - Tampere - Aamulehti

Kuvat näyttävät, kuinka täydellisesti Tampereen Linnainmaa on mullistumassa – 4 000 uutta asukasta, markettien ympäristö kaupunkimaiseksi

Millaista on asua, liikkua ja työskennellä Koilliskeskuksessa vuonna 2041? Alueen suunnitelmissa otetaan katse kauas tulevaisuuteen.

Tältä voi tulevaisuudessa näyttää Linnainmaan Citymarketin ympäristö. Marketti jää havainnekuvassa vasemalla kahden kerrostalon väliin.

30.3.2019 7:53

Aamulehti

Tampereen kaupunki tekee Koilliskeskuksen alueelle kehittämissuunnitelmaa. Työn ensimmäisessä vaiheessa tarkastellaan alueen liikennejärjestelyjä sekä alustavia täydennysrakentamismahdollisuuksia kokonaisuutena.

Työ koskee 65 hehtaarin aluetta pääosin Teiskontien ja valtatie 12:n eteläpuolella. Alueella on valtateiden 12 ja 9 risteys, liike- ja palvelukeskus sekä asuinalueita Linnainmaan kaupunginosassa sekä Pappilan kaupunginosan koilliskulmassa.

Koilliskeskukseen rakennetaan parhaillaankin uusia asuntoja, ja alueen asukasmäärä kasvaa myös tulevaisuudessa. Aluekeskuksen palveluita sekä liikennejärjestelmää halutaan kehittää vastaamaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja ilmastomuutoksen tuomiin haasteisiin.

Tampereen raitiotien itäisen haaran jatkamista seuraavina vuosikymmeninä Taysilta Koilliskeskukseen ja Kangasalle saakka selvitetään.

Keskipiste muodostuu ratikkapysäkin ympärille

Tulevaisuuden Koilliskeskuksen aktiivinen keskipiste muodostuu raitiotien vaihtopysäkin ympärille. Ensimmäisen suunnitteluvaiheen luonnoksissa on määritelty vaihtopysäkin ja raitiotielinjan tilavaraukset.

Koilliskeskuksen kehittämissuunnitelmassa laaditaan alustavat periaatteet tulevalle täydennysrakentamiselle, palveluille sekä pysäköintijärjestelyille.

Kehittämissuunnitelma tehdään tulevien asemakaavamuutosten suuntaviivaksi.

Luonnoksia esitellään ensi torstaina

Koilliskeskuksen kehittämissuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa to 4. huhtikuuta Koilliskeskuksen Monitoimitila Kivessä kello 17.30–19.30. Sitä ennen suunnittelijat päivystävät taloyhtiöitä varten kello 15–17.

Yleisötilaisuus järjestetään yhteistyössä Tampereen Koillisen alueverkoston kanssa. Tarkoituksena on keskustella, millaista on asua, liikkua ja työskennellä Koilliskeskuksessa vuonna 2041.

Ratikka kulkisi aivan uuden asuntokeskittymän läpi.

Alueelle jopa 4 000 uutta asukasta

Koilliskeskuksen kehittämissuunnitelmaan on luonnosteltu liikennesuunnitelmaa sekä maankäytön yleissuunnitelmaa. Koilliskeskuksen alueelle tulisi suunnitelmaluonnoksen pohjalta arvioiden noin 4 000 uutta asukasta.

Maankäytön yleissuunnitelmaluonnoksessa suunnittelualueelle on esitetty vuoteen 2041 mennessä yhteensä noin 205 000 kerrosneliömetriä uutta rakentamista, josta liike- ja palvelurakentamista on noin 55 000 kerrosneliömetriä ja asuinrakentamista noin 150 000 kerrosneliömetriä.

Nykyiselle hyvinvointikeskukselle ja sen eri palveluille pyritään löytämään entistä keskeisempi ja saavutettavampi paikka Koilliskeskuksen vaihtopysäkin lähiympäristöstä. Myös mahdolliselle uimahallille tehdään varaus suunnitelma-alueelta. Koulupalveluiden osalta tukeudutaan Linnainmaan kouluun myös tulevaisuudessa.

Verkkokyselyssä voi kommentoida luonnoksia

Kehittämissuunnitelman ensimmäisen vaiheen taustaksi on avattu nettikysely, jossa voi arvioida Koilliskeskuksen nykytilan vahvuuksia ja heikkouksia. Lisäksi voi esittää kommentteja liikenne- ja maankäyttösuunnitelmaluonnoksista sekä esittää näkemyksiä tulevasta Koilliskeskuksesta. Kysely on avoinna 14. huhtikuuta saakka.

Lisätietoja Koilliskeskuksen suunnitelmista on Tampereen kaupungin sivuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: