Pyöräilyviikkoa vietetään 5.9.–13.9. - Tampere - Aamulehti

Pyöräilyviikko polkaistiin Tampereella käyntiin Hatanpään Arboretumissa – avajaistapahtumasta löytyi niin himopyöräilijä, arkipyöräilijä kuin perhepyöräilijäkin

Kävimme valtakunnallisen pyöräilyviikon avajaistapahtumassa ja selvitimme, millaisia pyöräilijöitä Tampereelta löytyy.

Taivassalon 7-vuotiaat kaksoset Amanda (oik.) ja Olivia ovat ajaneet jo yli 20 kilometrin matkoja. Sunnuntain tapahtumassa Minna Takala opasti nuoria pyöräilijöitä.

6.9.2020 18:53

Aamulehti

Tamperelaisen Mika Paavolan uutuuttaan kiiltelevä, sähköavusteinen polkupyörä on ollut käytössä vasta kaksi kuukautta, mutta takana on jo 530 ajokilometriä – kertyyhän niitä, kun oikein innostuu.

– Olen arkipyöräilijä. Aina kun ehti, tulee pyörälenkillä käytyä. Nyt olen ajelemassa Pyhäjärven ympäri, Paavola jutteli sunnuntaina Hatanpään Arboretumissa, missä valtakunnallinen pyöräilyviikko polkaistiin Tampereen osalta käyntiin.

Valtakunnallisen pyöräilyviikon avajaistapahtuma Arboretumissa. Mika Paavola

Avajaistapahtumassa Tampereen Polkupyöräilijät kertoivat toiminnastaan, jakoivat pyöräilykarttoja ja pitivät "katsastuskonttoria" paikalle saapuneiden lasten pyörille. 8-vuotiaan Sofia Kinnusen fuksianpunainen menopeli pääsi läpi puhtain paperein. Vain uuden lain vaatima punainen takavalo puuttui, mutta perheellä ei ole tapana ajella pimeällä.

– Olemme sellaisia satunnaisia perhepyöräilijöitä ja ajelemme sen mukaan, miten lapset jaksavat. Usein ajamme parin kilometrin matkan kotoa tänne Arboretumiin, kertoi isä Mikko Kinnunen.

Itse hän käy joka viikko 15–20 kilometrin pyörälenkillä kuntoilumielessä.

Kinnusten perhe oli lähtenyt sunnuntaina pyöräretkelle ja päätyi pyöräilyviikon avajaistapahtumaan Hatanpäälle. Mikko ja Anna Kinnunen kertoivat pyöräilevänsä usein 8-vuotiaan Sofian ja 5-vuotiaan Kasperin kanssa Arboretumin maisemissa. Sunnuntaina matka jatkui kohti Eteläpuistoa.

Työmatkat sujuvat pyöräillen

Liekö pilvien takaa pilkistellyt aurinko innostanut nousemaan satulaan, sillä pyöräilijöitä oli sunnuntaiaamupäivänä liikkeellä runsain mitoin. Turkulainen Soile Rajamäki oli tullut Tampereelle viikonlopuksi viettämään minilomaa ja ottanut hotellin polkupyörän alleen. Hän tunnustautui himopyöräilijäksi.

– Pyöräily kuuluu jokapäiväiseen elämään. Arjessa ajan Jopolla töihin ja hoitamaan asioita, ja vapaa-ajalla retkipyörällä Ruissalon saaristomaisemissa, Rajamäki kertoi.

Myös tamperelaiset Anna-Leena Korhonen ja poika Aapo Järvinen ovat aktiivisia pyöräilijöitä. Korhosella ei ole autoa, ja työmatkat taittuvat pyörällä. Sunnuntaina kaksikko oli ihan huvikseen päiväajelulla.

– Kesällä ajoimme todella paljon. Teimme yhden yli 50 kilometrin retkenkin, Korhonen kertoo.

Valtakunnallisen pyöräilyviikon avajaistapahtuma Arboretumissa. Anna-Leena Korhonen ja Aapo Järvinen.

Maria Luosto asensi Kasper Kinnusen pyörään syksyllä tarpeellisen etuvalon.

Katsastuskortti kertoo, mitä kaikkea lasten pyöristä on hyvä tarkastaa. Samat ohjeet sopisivat myös aikuisten pyörille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: