Kirjasto joutunut useasti ilkivallan kohteeksi Tampereella – joutuu nyt supistamaan aukioloaikoja: ”Osa on kokenut asioinnin turvattomaksi” - Tampere - Aamulehti

Kirjasto joutunut useasti ilkivallan kohteeksi Tampereella – joutuu nyt supistamaan aukioloaikoja: ”Osa on kokenut asioinnin turvattomaksi”

Kämmenniemen kirjaston omatoimiaukioloja joudutaan supistamaan järjestyshäiriöiden vuoksi. Uudet aukioloajat astuvat voimaan maanantaina 28.10.

Kirjastossa on ilmennyt runsaasti ilkivaltaa myös aiemmin, jonka vuoksi omatoimiaukioloajoista on välillä hetkellisesti luovuttu kokonaan. ­

23.10.2019 10:44 | Päivitetty 23.10.2019 11:07

Kämmenniemen kirjasto

Maanantaista 28.10. alkaen omatoimiaukioloaika on maanantaista torstaihin kello 7–17 ja perjantaista sunnuntaihin kello 7–16. Palveluaukiolot säilyvät ennallaan.

Omatoimiaukioloaikoina kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla.

Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa ja kirjoja voi lainata ja palauttaa automaateilla.

Omatoimiaukioloaikoina voi myös käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä sekä työskennellä tai kokoustaa. Tiloja valvotaan tallentavin kameroin ja vartijakierroksin.

Tampereella omatoimiaukiolot ovat käytössä Kämmenniemen lisäksi Terälahden, Messukylän ja Koivistonkylän kirjastoissa.

Kämmenniemen kirjastossa on kuluneen syksyn aikana aiheutettu häiriötä kirjaston asiakkaille omatoimiaukioloaikoina.

Tästä johtuen kirjaston omatoimiaukioloaikoja supistetaan illoista ja viikonlopuista.

Kirjastossa on ilmennyt runsaasti ilkivaltaa myös aiemmin, jonka vuoksi omatoimiaukioloajoista on välillä hetkellisesti luovuttu kokonaan.

Lue myös:Perskuvia kopiokoneella, papereita poltettu, uhkailua: Kirjasto joutunut nuorten ilkivallan kohteeksi Tampereella

Aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo, että häiriötä ovat aiheuttaneet erilaiset nuorisoporukat, joihin on kuulunut sekä ala-, että yläasteikäisiä lapsia ja nuoria.

Sahlanderin mukaan asiasta on keskusteltu koulun sekä nuorisopalveluiden kanssa. Ratkaisuja tilanteeseen on etsitty myös yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

- On harmillista, että rajoitetumpiin omatoimiaukioloaikoihin joudutaan jälleen palaamaan. Omatoimiaikoja laajennettiin viime kesänä kokeiluluontoisesti. Syksyn aikana asiakkailta on kuitenkin tullut runsaasti valituksia kirjastossa tapahtuneista järjestyshäiriöistä.

Sahlanderin mukaan osa asiakkaista on kokenut omatoimiasioinnin turvattomaksi. Häiriökäyttäytyminen on myös työllistänyt kirjaston henkilökuntaa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat