Varkaat iskivät kuljetusliikkeeseen Tampereella – Mukaan lähti 10 000 euron edestä tavaraa ja kirjoja, joista osa oli tarkoitus toimittaa lastensuojelupäiville - Tampere - Aamulehti

Varkaat iskivät kuljetusliikkeeseen Tampereella – Mukaan lähti 10 000 euron edestä tavaraa ja kirjoja, joista osa oli tarkoitus toimittaa lastensuojelupäiville

Kuljetusliike Hakosen Tampereen Nekalassa sijaitseviin tiloihin murtauduttiin varhain sunnuntaiaamuna. Varkaiden matkaan lähti myös suuri määrää tavaraa, jotka olivat matkalla Tampere-talossa tiistaina ja keskiviikkona järjestetyille Valtakunnallisille lastensuojelupäiville.

Kuljetusliike Hakolan tilat sijaitsevat Tampereella osoitteessa Vihiojankatu 2.

2.10.2019 15:28 | Päivitetty 2.10.2019 19:19

Aamulehti

Ilkivallantekijät iskivät kuljetusliike Hakosen tiloihin varhain sunnuntaiaamuna.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario, tapauksen tutkinnanjohtaja Juha Myllymäki kertoo, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus ja asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

– Tiloihin on murtauduttiin sunnuntaina aamuyön tunteina. Tiloista on tämän hetkisen tiedon mukaan viety tavaraa yli kymmenen tuhannen euron edestä. Anastetun omaisuuden arvo tarkentuu kuitenkin vielä tutkinnan edetessä, Myllymäki sanoo.

Myllymäen mukaan selvityksen alla on tällä hetkellä myös se, kenelle tai keille paikalta varastettu omaisuus kuuluu. Myllymäen mukaan paikalta varastettiin myös auto, jonka kyydissä oli todennäköisesti tavaraa, joka oli matkalla Valtakunnallisille lastensuojelupäiville, jotka järjestettiin Tampere-talossa tiistaina ja keskiviikkona.

–Kyseisen auton avulla varastettu tavara on todennäköisesti kuljetettu pois paikalta, Myllymäki tarkentaa.

Tutkinnallisiin syihin vedoten Myllymäki ei ota kantaa siihen, ovatko tekijä tai tekijät poliisin tiedossa. Myllymäki ei kommentoi myöskään sitä onko tekijöistä valvontakameran kuvaa.

Epämieluisa yllätys päivää ennen

– Saimme asiasta tiedon kuljetusliikkeeltä maanantaina. Koko kuljetuksemme sisältö, mukanaan satoja kappaleita ennakkoon kyseltyä kirjaa oli joko varastettu tai tuhottu, kertoo Lastensuojelun keskusliiton erityisasiantuntija Eliisa Jämsén.

Jämsen kertoo, että kuorma-auton kyydissä oli paljon materiaalia, jotka oli tarkoitus laittaa esille lastensuojelupäiville.

– Kyydissä oli myös satoja Minä jaksan tämän päivän- tarinoita lastensuojelusta- kirjoja, joka julkaistiin lastensuojelupäivillä tiistaina.

Jämsénin mukaan tieto tuhoutuneesta ja varastetusta kuorma-auton sisällöstä oli epämieluisa yllätys vain päivää ennen tapahtumaa.

– Myös kuljetusyritys oli ilkivallasta selkeästi harmissaan, jopa järkyttynyt.

Kustantaja auttoi kirjojen kanssa

Jämsén kertoo, että vaikka suunnitelmiin tuli odottamaton muutos, kaikki saatiin onnistuneesti valmiiksi ennen kaksipäiväistä tapahtumaa.

– Meillä on uskomaton tiimi. Kaikki ryhtyivät heti hommiin. Saimme haalittua tai uudelleen painatettua lähes kaikki tuhoutuneet materiaalit toisaalta vain päivän varoajalla.

Jämsén kiittää myös kustantajaa, vaikka kirjojen puuttuminen ei olisi ollut suuri katastrofi, sillä ne oltaisiin voitu postittaa jälkikäteen sen lisäksi, että kirjan voi ostaa myös kirjakaupasta.

– Kirja oli herättänyt kiinnostusta ja kysymyksiä ennakkoon, joten oli kuitenkin hienoa, että niitä saatiin WSOY:n avulla edes jonkin verran myös paikan päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut