Leikkisä Tesoman koulu sai Hyvän rakentamisen palkinnon - Tampere - Aamulehti

Tesoman koulu ja päiväkoti palkittiin hyvästä rakentamisesta – kehuja leikkisästä ilmeestä

Rakennus- ja ympäristöjaosto haluaa tänä vuonna painottaa koulu- ja päiväkotirakennusten arkkitehtuurin merkitystä.

Tesoman koulu ja päiväkoti sekä Lentävänniemen asuinkerrostalo Rimini nousivat laatuarkkitehtuurin esimerkeiksi Pirkanmaan rakennuspäivillä tiistaina. ­

5.11.2019 20:15

Aamulehti

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto myönsi Hyvän rakentamisen palkinnon 2019 Tesoman koululle ja päiväkodille. Arkinen koulu- ja päiväkotirakennus on jaoston mielestä korkealaatuista arkkitehtuuria.

Lentävänniemen asuinkerrostalo Rimini sai Hyvän rakentamisen kunniamaininnan. Palkinto ja kunniamaininta juhlistivat Pirkanmaan rakennuspäiviä tiistai-iltana.

Rakennus- ja ympäristöjaosto haluaa tänä vuonna kiinnittää huomiota koulu- ja päiväkotirakennusten arkkitehtuuriin. Tesoman koulun ja päiväkodin monikulmainen uudisosa on rakennettu männikköiseen kalliorinteeseen polveilevasti.

Sen massiivinen hahmo on palkintoperustelujen mukaan jykevyydestään huolimatta mittakaavaltaan sympaattinen ja materiaalivalintojen kautta leikkisä ja kutsuva. Huolella suunnitellut tiilielementtijulkisivut, iloisen värikkäät teräsjulkisivuosat suurine eläin- ja kasviaiheineen antavat rakennukselle korkealaatuisen ilmeen.

Rakennuksen sisätilat ovat jaoston mukaan valoisat, värikkäät ja elämykselliset.

Tesoman koulun ja päiväkodin rakennuttaja on Tampereen kaupunki. Talon pääsuunnittelija on arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy ja pääurakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme. Palkittu rakennus on osoitteessa Kohmankaari 11.

Saunaosastolta suoraan parvekkeelle järvimaisemiin

Asuinkerrostalo Rimini on uudella asuinalueella Lentävänniemessä. Talo on Halkoniemen sataman lähellä osoitteessa Männistönraitti 5. Kerrostalossa näkyy jaoston mielestä korkealaatuinen asuntosuunnittelu ja toteutus. Perustelujen mukaan talo kannustaa lähiökerrostalomiljöiden laadulliseen kehittämiseen.

”Asuinkerrostalo Riminissä on kehitetty visiota pientalomaisesta kerrostaloasumisesta ja onnistuttu siinä. Asunnot ovat suuria perheasuntoja kodinhoitohuoneineen ja suunnattu useampaan kuin yhteen ilmansuuntaan”, perustelut kertovat.

Talon saunaosastoilta pääsee suoraan järvimaisemaan avautuville parvekkeille. Myös asukkaiden yhteiset tilat ovat jaoston mielestä onnistuneita.

Riminin rakennuttaja ja pääurakoitsija on Asuva Oy. Pääsuunnittelija on arkkitehtuuritoimisto BST-Arkkitehdit Oy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?