Opaali-tornitalon rakentaminen Tampereen Kannelle on alkanut - Tampere - Aamulehti

Tampereen Kannelle tulevan Opaali-talon rakentaminen on alkanut – SRV: 16-kerroksisen talon asunnoista 60 prosenttia on varattu

Terävälinjainen Topaasi-tornitalo erottuu selvästi areenarakenteiden takaa Viinikan ABC:ltä katsottuna. Kannen vieressä valmistuu myös Wallesmanni-tornitalo, joka näkyy kuvassa vasemmalla.­

30.10.2020 7:04

Tampereen Kannen toisen asuinkerrostalon rakentaminen on alkanut. SRV:n hankejohtaja Henrik Eklund kertoo, että omistajatahot tekivät päätöksen rakentamisen aloittamisesta noin viikko sitten, jonka jälkeen Opaali-nimeä kantavan kerrostalon rakennustyöt käynnistyivät nopeasti. Kerrostalo valmistuu syksyllä 2022.

Eklund kertoo, että Opaalin valmistumista vauhdittaa se, että perustuksia ja valmistelevia töitä on tehty Kannen rakentamisen yhteydessä, ja nyt rakentaminen käynnistetään toisesta kerroksesta ylöspäin.

Opaaliin tulee 16 kerrosta ja 148 asuntoa, joiden joukossa on niin yksiöitä ja kaksioita kuin suurempiakin asuntoja. Opaalin suurin asunto on 5–6 huoneen kaksikerroksinen asunto.

Eklund kertoo, että Opaalin asunnot ovat kiinnostaneet hyvin ja 60 prosenttia asunnoista on tällä hetkellä varattuina. Eklundin mukaan rakennuksesta on varattu melko tasaisesti niin pieniä kuin suurempiakin asuntoja.

Tarkkaa arviota siitä, missä vaiheessa kaikki asunnot ovat löytäneet ostajan, ei Eklundilla ole.

– Sanotaan näin, että jos kaikki asunnot on myyty ennen kohteen valmistumista, hinnoittelu on mennyt pieleen.

Eklund arvioi, että iso osa asunnoista menee sijoittajille tai kakkoskodin ostajille.

Eklund iloitsee, että Opaalin myötä koko Kannen etelänpuoleinen alue on rakenteilla ja eri osat valmistuvat vuosien 2021 ja 2022 aikana. Eklundin mukaan Kannen toisen vaiheen, eli pohjoispuolen suunnittelua jatketaan ja päätöksen rakentamisesta tehdään myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?