Tampereen Hämeenkadun pyöräteistä tulee yksisuuntaisia - Tampere - Aamulehti

Nyt on tamperelaisilla opettelemista, kun Hämeenkadun pyöräteistä tulee yksisuuntaisia – Liikenneinsinööri kertoo, kuinka kaupunkilaiset opetetaan uuteen tilanteeseen: ”Vaatii varmaan aikaa”

Hämeenkadun raitiotietyömaan valmistuttua Hämeenkadun pyöräteillä saa ajaa vain yhteen suuntaan. Ratkaisua perustellaan turvallisuudella. Jatkossa yksisuuntaisia pyöräteitä on tulossa Tampereelle lisää, ja asuinalueilla ja ydinkeskustassa pyöräilijöitä siirretään autojen ajoradalle.

Mitä mieltä olet Hämeenkadun yksisuuntaisista pyöräteistä, geronomi Anna Ropponen? – Ne helpottavat pyöräilijää, jos hän aikoo kulkea vain Hämeenkadun läpi. Mutta yksisuuntaisuus voi aiheuttaa sen, ettei polkiessa tule helposti mentyä toiselle puolen katua liikkeisiin. On kuitenkin hyvä, että jalankulkijoille ja pyöräilijöille on eri väylät. Siksi mukavuudesta voi tinkiä.­

28.10.2019 8:40

Aamulehti

Hämeenkadun yksisuuntaiset pyörätiet otetaan käyttöön, kun Hämeenkadulla on saatu järkeviä kokonaisuuksia valmiiksi. Vielä pyöräteillä ei pääse Hämeenkadulla polkemaan.

Haukan mukaan yksisuuntaisten pyöräteiden etuna on liikenneympäristön selkeys: jatkossa pyöräilijöitä ei tule monesta suunnasta, ja pyörävirta ja autovirta tulevat samasta suunnasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?