Lamminpään kouluun yli 15 miljoonan euron remontti - Tampere - Aamulehti

Lamminpään kouluun Länsi-Tampereella uudisrakennus ja perusparannus – kustannukset yli 15 miljoonaa euroa

Länsi-Tampereella sijaitsevan alakoulun yli 90-vuotias rakennus peruskorjataan ja 1979 valmistuneet rakennukset puretaan uudisrakennuksen tieltä.

Lamminpään koulun perusparannuksen ja uudisrakennuksen hinnaksi on arvioitu yhteensä noin 15,7 miljoonaa. ­

30.10.2020 7:00

Aamulehti

Länsi-Tampereella sijaitsevan Lamminpään koulun toinen koulurakennus perusparannetaan ja toinen korvataan uudisrakennuksella, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Lamminpään koulun tarveselvitys hyväksyttiin Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnassa torstaina 29. lokakuuta.

Uudisrakennuksen kustannuksiksi on arvioitu 10,454 miljoonaa euroa. Perusparannettavan rakennuksen kustannusarvio on 5,234 miljoonaa euroa.

Koulu mitoitetaan 470:lle 1–6-vuosiluokkien oppilaalle ja 75 esikoululaiselle.

Vanhin rakennus säilytetään

Vuonna 1979 valmistunut huonokuntoinen rakennus korvataan samalle paikalle rakennettavalla uudisrakennuksella. Kuntotutkimuksessa rakennuksessa oli maanvastaisten alapohjarakenteiden pintakosteuksissa kauttaaltaan kohonneita lukemia kantavien betoniväliseinien kohdilla sekä muualla. Kosteus nousee maaperästä kapillaarisesti betonirakennetta pitkin betonilaattaan.

Kellarin maanvastaisten seinien eristetilasta mitattiin korkeita kosteuspitoisuuksia. Ulkoseinät ovat betonisandwich-seinäelementtejä. Seinärakenteen eristetilasta mitattiin kohonneita kosteuspitoisuuksia sekä viitteitä mikrobikasvustosta.

Myös samana vuonna valmistunut ruokalarakennus puretaan. Rakennuksen ulkoseinärakenteissa todettiin kuntotutkimuksessa useita riskirakenteita.

Lamminpään koulu

Noin 550 lapsen alakoulu Länsi-Tampereella. 75 lapsista on esiopetusikäisiä.

Koostuu kolmesta eri aikaan valmistuneesta rakennuksesta.

Vanhin rakennus on valmistunut vuonna 1929 ja sen laajennusosa vuonna 1935.

Koulun lisärakennus ja erillinen ruokalarakennus valmistuivat vuonna 1979.

Tilanahtaudesta johtuen noin 80 oppilasta käy koulua viereisellä tontilla sijaitsevassa Piiriniityn siirtokelpoisessa päiväkotirakennuksessa.

Kaikki rakennukset ovat toimineet alusta lähtien koulukäytössä.

Uudisrakennuksen tilat suunnitellaan muuntojoustaviksi siten, että ne saadaan mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön ja esimerkiksi iltakäyttö on helposti toteutettavissa.

Uudisrakennukseen sijoitetaan opetustilojen lisäksi uusi isompi liikuntasali, käsityön tilat, keittiö ja ruokasali, oppilashuollon tilat ja hallinnon tilat. Uudisrakennuksen rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi kesällä 2023. Rakennuksen suunniteltu käyttöönotto on tammikuussa 2025.

Vanhin rakennus perusparannetaan. Tilojen perusjärjestys säilyy ennallaan, mutta henkilökunnan ja oppilashuollon tilat muutetaan opetustiloiksi. Luokkahuoneiden lisäksi kerroksiin sijoitetaan pienryhmätiloja ja uudet wc-tilat. Rakennuksen kaikki pinnat, kalusteet ja varusteet uusitaan, samoin julkisivut, ikkunat ja ulko-ovet uudistetaan.

Työt on suunniteltu alkaviksi tammikuussa 2025 uudisrakennuksen valmistumisen jälkeen, jolloin perusparannettu rakennus voitaisiin ottaa käyttöön elokuussa 2026.

Väistöön Pyynikintielle

Rakentaminen vaiheistetaan, joten töiden ajaksi osa toiminnoista voidaan siirtää käytössä oleviin rakennuksiin. Luokkien 0-2 oppilaat voivat rakennustöiden ajan käydä koulua käytössä olevissa rakennuksissa ja isommat oppilaat siirtyvät väistötiloihin kesällä 2023 valmistuvaan Pyynikintie 2:n perusparannettuun koulurakennukseen.

Suunnitelman mukaan Pyynikintie 2 tulee toimimaan tamperelaisten koulujen pysyvänä väistötilana perusparannusten tai uudisrakennustöiden ajan. Kaupunki järjestää Lamminpään koulun oppilaiden kuljetuksen Pyynikintien väistötiloihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?