Jaakko Stenhäll ehdolle apulaispormestariksi- valinta viikon kuluttua. - Tampere - Aamulehti

Vihreät ehdottaa Jaakko Stenhälliä apulaispormestariksi – Tehtävään ilmoittautui muitakin kiinnostuneita

Tehtävään oli ilmoittautunut kolme muutakin kiinnostunutta. Vihreä ryhmä keskusteli valinnasta kolmisen tuntia.

Vihreä valtuustoryhmä ehdottaa Jaakko Stenhälliä Tampereen apulaispormestariksi.

9.9.2019 19:34 | Päivitetty 9.9.2019 19:55

Aamulehti

Tampereen vihreä valtuustoryhmä esittää Jaakko Stenhälliä elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen apulaispormestariksi. Paikka vapautui, kun Anna-Kaisa Heinämäki tuli valituksi Tampereen kaupungin kilpailukykyjohtajaksi.

Stenhäll on 35-vuotias diplomi-insinööri ja kaupunginvaltuutettu Tampereen Tammelasta. Kuluneella kaudella Stenhäll on toiminut muun muassa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana.

Varsinaisesti valinnan tekee valtuusto 16.9., mutta käytännössä paikka on sovittu vihreille, joten Stenhäll valitaan tehtävään tuolloin.

Stenhäll sanoo, että keskeisiä isoja asioita syksyllä ovat Tampereen talouden tasapainottaminen ja ensi vuoden talousarvion laadinta, pormestariohjelman päivitys sekä myös pormestariohjelman läpivieminen.

Stenhäll on osakkaana yrityksessä, josta hän voi irrottautua apulaispormestarin tehtävään, sillä asiasta on jo etukäteen keskusteltu.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn apulaispormestarin vastuualueella ovat muun muassa elinkeino-, innovaatio- ja työllisyyspolitiikka, toisen asteen koulutus sekä maa- ja asuntopolitiikka.

– Yritysyhteistyö, asunto- ja maapolitiikka ovat lähellä sydäntä. Tärkeä tehtävä tällä valtuustokaudella on kulttuuripääkaupunkihakuun valmistautuminen, Stenhäll kommentoi.

Vihreä valtuustoryhmä valitsee lokakuun kokouksessaan uuden ryhmäpuheenjohtajan. Ryhmän johdossa toimivat väliajalla varapuheenjohtajat Olga Haapa-aho ja Jaakko Mustakallio.

Tehtävästä olivat kiinnostuneet myös Jaakko Mustakallio, Matti Helimo ja Juhana Suoniemi. Vihreä valtuustoryhmä pohti valintaa lähes kolme tuntia. Stenhällin mukaan ryhmä halusi haastatella kaikkia tehtävästä kiinnostuneita ja keskustella aiheesta.

–Olen ollut valtuustoryhmän puheenjohtajana ja on ollut monenlaisia haasteita. Olen pystynyt luomaan verkostoja ja olemaan monessa mukana, niin siinä oli näyttö, että pystyn hyppäämään tähän tehtävään nopeallakin aikataululla, Stenhäll arvioi valintansa syitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: