Tampereen läntisen keskustan vaikeuksiin vastataan visiotyöllä - Tampere - Aamulehti

Tampereen läntisen keskustan vaikeuksiin vastataan visiotyöllä

Tampereen keskustan länsipuoli on kärsinyt siitä, että keskustan painopiste on siirtynyt itään. Samaan aikaan katutyöt ovat hankaloittaneen liikkumista monin paikoin.

13.5.2019 18:51

Aamulehti

Tampereen keskustan länsipuolen vaikeuksiin etsitään apua visiotyöstä. Läntinen keskusta on kärsinyt siitä, että jättihankkeiden myötä keskustan painopiste on siirtynyt itään.

Keskustahankkeen hankejohtaja Tero Tenhunen kertoo, että visiotyössä on tarkoitus koota yhteen alueen toimijoita aina Särkänniemestä kiinteistönomistajiin ja yrittäjiin, ja hakea yhteistä näkemystä siitä, millainen alueen halutaan tulevaisuudessa olevan ja mitä kaikkea siellä voisi olla. Samalla tehdään näkyviksi niitä hankkeita, jotka alueella ovat valmistelussa.

Läntisen keskustan alueella merkittäviä hankkeita ovat esimerkiksi Onkiniemen ja Särkänniemen alueen uudistamissuunnitelmat, Kunkun parkki sekä Tampereen taidemuseon alueen ja Pyynikintorin suunnitelmat.

– Hyvä verrokki on Tullin alueen visiotyö. Siellä haettiin yhteinen näkemys alueen tulevaisuudesta, ja visiotyön jälkeen toimijat ymmärsivät toistensa tarpeita, Tenhunen kuvaa.

Läntisen keskustan visiotyön aloittaminen hyväksyttiin kaupunginhallituksen kehittämiskokouksessa Viiden tähden keskusta -​kehitysohjelman tilannekatsauksen yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut