Tampereen keskustassa rajusti palanut alus joudutaan hinaamaan paikalta – myös laiturirakenteet ja viereinen vene vaurioituivat - Tampere - Aamulehti

Tampereen keskustassa rajusti palanut alus joudutaan hinaamaan paikalta – myös laiturirakenteet ja viereinen vene vaurioituivat

Puinen vene paloi ilmiliekillä ja savutti voimakkaasti. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen liikennevälinepalosta torstaina kello 20.23.

6.6.2019 20:38 | Päivitetty 6.6.2019 22:09

Aamulehti

Tampereen keskustassa näkyi sankkaa, mustaa savua kello kahdeksan jälkeen torstai-iltana, kun vene syttyi palamaan voimakkaasti Ratinanrannassa.

Videolla näkyy, kuinka paloa sammutetaan:

Sammutustöissä meni reilun puolentoista tunnin verran. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Heikki Havukainen kertoo, että 10-metrinen, puinen alus kärsi vakavia vaurioita palon seurauksena.

– Tämän hetken arvio on, että palo on lähtenyt sähkölaitteista. Veneen keskikohta ja keularakenteet kärsivät palosta eniten. Sisätilat ovat käytännössä tuhoutuneet, Havukainen sanoo.

Myös laiturirakenteet ja aluksen vieressä ollut 5-metrinen puuvene kärsivät palosta.

Veneeseen tuli myös pieni vuoto tulipalon seurauksena, ja Järvipelastusseura hinaa veneen Härmälänsaareen veneennostopaikalle vielä torstai-iltana.

Kun hätäkeskus sai ensimmäisen ilmoituksen palosta, alus oli jo ilmiliekeissä satamassa.

– Palo lähti voimakkaasti etenemään. Veneen sisällä on varmaan palanut jonkin aikaa ja ulkopuoliset ovat huomanneet palon, kun ikkunat ovat hajonneet ja lieskat ovat lyöneet ulos, Havukainen sanoo.

Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sammutti venepaloa Ratinanrannassa noin kello 20.40.

Savu näkyy Tampereen Finlaysonille saakka.

Palo syttyi Ratinanrannan satamassa noin kello 20.14.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos