Tampereen keskustan Stockmann-tavaratalossa tulipalo - Tampere - Aamulehti

Tampereen keskustan Stockmann-tavaratalon wc-tiloissa syttyi tulipalon alku – Poliisi selvittää syttymissyytä

Vahingot saatiin rajattua wc-tiloihin. Palo ei haittaa tavaratalon toimintaa.

Paikalla oli tiistai-iltana useita pelastuslaitoksen yksiköitä.­

20.10.2020 20:16 | Päivitetty 21.10.2020 9:26

Aamulehti

Tampereen keskustan Stockmann-tavaratalon wc-tiloissa syttyi tiistai-iltana palon alku. Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan palo syttyi laajennusosan toisessa kerroksessa.

– Pidän todennäköisenä, että se on sytytetty tahallaan, kertoo päivystävä palomestari Ville Vahala Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Siitä, miten paloa on mahdollisesti yritetty sytyttää Vahalalla ei ole tietoa.

Stockmannin tavaratalon johtaja Päivi Itkonen-Melartin kertoo, että vartijat ovat selvittäneet tulipalon syttymisen syytä yhdessä poliisin kanssa jo tiistaina. Selvittely jatkuu keskiviikkona.

Itkonen-Melartin kertoo, että vahingot rajoittuvat wc-tiloihin, eikä savusta aiheutunut vahinkoja muualle. Tavaratalo on avoinna normaalisti keskiviikkona.

– Wc-tilat saatiin kuivatettua jo eilen illalla. Vahinkojen selvitys jatkuu tänään.

Vahala kertoi tiistai-iltana, että palo käynnisti wc-tilojen sammutusjärjestelmän, ja palo sammui sprinklerin lauettua. Wc-tiloihin pääsi kuitenkin runsaasti vettä, mikä aiheutti vesivahinkoja.

– Vettä tuli vessaan ja jonkin verran kakkoskerroksen lattialle muutaman kymmenen neliön alueelle. Se on laattalattia, ja luulen, että se on betonirakenteinen. En tiedä paljonko ongelmia vesi lattialle aiheuttaa, Vahala sanoo.

Päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kertoi tiistaina, että palon alku aiheutti savua tavarataloon. Pelastuslaitos poisti tiistai-iltana vettä vesi-imurin avulla ja ohjasi vettä lastoilla viemäriin sekä savutuuletti tiloja.

Henkilövahinkoja tapauksesta ei pelastuslaitoksen mukaan aiheutunut.

Paloautot tukkivat Kyttälänkadun tiistai-iltana Stockmannin läheisyydessä.­

Illalla kahdeksan jälkeen tavarataloa tyhjennettiin asiakkaista.­

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Tampereen keskustassa noin puoli kahdeksalta tiistai-iltana. Paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Paikalla käyneen Aamulehden uutispäällikön Vesa Laitisen mukaan Kyttälänkatu oli suljettu palon takia, ja paloautot tukkivat kulun. Kaksi pelastajaa käveli hieman kahdeksan jälkeen illalla kohti tapahtumapaikkaa moottorisahat mukanaan.

– Palohälytin soi, ja Stockmannin asiakkaita kehotetaan poistumaan rakennuksesta, Laitinen kertoi.

Palon alku syttyi Tampereen keskustassa sijaitsevassa Stockmann-tavaratalossa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?