”Nyt tuntuu hyvältä ja motivoivalta”, sanoo Tampereen kilpailukykyjohtajaksi siirtyvä Anna-Kaisa Heinämäki – Mutta mitä uudessa pestissä tehdään? - Tampere - Aamulehti

”Nyt tuntuu hyvältä ja motivoivalta”, sanoo Tampereen kilpailukykyjohtajaksi siirtyvä Anna-Kaisa Heinämäki – Mutta mitä uudessa pestissä tehdään?

Tampereen apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki (vihr.) sanoo odottavansa innolla uutta tehtäväänsä kaupungin kilpailukykyjohtajana.

Anna-Kaisa Heinämäki siirtyy apulaispormestarin roolista Tampereen uudeksi kilpailukykyjohtajaksi. Kuva vuodelta 2017.

4.9.2019 21:30 | Päivitetty 4.9.2019 21:30

Aamulehti

Keskiviikkoiltana Tampereen apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki (vihr.) kuvailee tunnelmaansa haikeaksi. Hetkeä aiemmin on päättynyt asunto- ja kiinteistölautakunnan kokous ja yksi Heinämäen viimeisistä tehtävistä Tampereen kaupunginvaltuutettuna.

– Olen nauttinut työstäni paljon, mutta eiväthän nämä ihmiset ja asiat sillä tavalla katoa. Vaikka positio ja näkökulma muuttuvat, asiat ja ympärillä olevat kollegat pysyvät samoina.

Syyskuun puolivälissä Heinämäki siirtyy elinvoiman palvelualueen apulaispormestarin roolista uuteen tehtävään Tampereen kilpailukykyjohtajaksi.

Näin jos kaupunginvaltuusto hyväksyy kokouksessaan 16. syyskuuta Heinämäen eropyynnön.

– Nyt tuntuu hyvältä ja motivoivalta. Uusi tehtävä tarjoaa minulle pitkäjänteisemmän tavan olla osa Tampereen kaupungin johtamista ja mennä kehittämistyössä vielä syvemmälle. Se oli syy, miksi tehtävään hakeuduinkin.

Ensitöiksi pöydällä kulttuuripääkaupunkihaku

Uudelta työltään Heinämäki sanoo odottavansa erityisesti juuri mahdollisuutta jatkaa Tampereen kehittämistä.

Ensitöikseen Heinämäki ryhtyy vetämään kaupungin vetovoimaisin elämyskaupunkikokonaisuutta, johon lukeutuu muun muassa Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku vuodelle 2026.

Tavoitteena on myös rakentaa korkeakouluyhteistyöstä aiempaa suunnitelmallisemmaksi ja strategisemmaksi.

– Kulttuuripääkaupunkihaun hakukirjan tulee olla valmis ensi keväänä. Toinen työ, mikä pitää aloittaa hyvin pian, on työ sen eteen, että Tampere on Suomen vetovoimaisin opiskelijakaupunki ja opiskelijoita saadaan juurrutettua tänne.

Pidemmällä aikavälillä Heinämäki kuvailee tulevien tehtäviensä jakautuvan etenkin kolmen suuren asiakokonaisuuden ympärille. Yksi niistä liittyy Tampereen tavoitteeseen olla Pohjoismaiden vetovoimaisin elämyskaupunki vuonna 2030.

– Tämän alle lukeutuu paljon nimenomaan elämystalouteen ja elämyskaupunkiin liittyviä asioita, kuten kulttuuripääkaupunkihaku, sekä suurtapahtumamme ja tapahtumataloutemme.

Näiden lisäksi Heinämäen tehtävänkuviin tulee kuulumaan isona osana matkailumarkkinointi ja edunvalvonnan koordinointia.

"Koko valtuustoryhmän asia”

Heinämäen siirtyessä uusiin tehtäviinsä avoimeksi jää yksi apulaispormestarin paikka. Aamulehti kertoi jo aiemmin keskiviikkona, että vihreiden valtuustoryhmä käsittelee Heinämäen seuraajaehdokasta ensi viikolla.

Jos sopiva hakija löytyy, kaupunginvaltuusto voi valita uuden apulaispormestarin jo seuraavassa kokouksessaan.

Itse Heinämäki ei vielä keskiviikkona halua juuri kommentoida mahdollisia seuraajaehdokkaitaan.

– En tiedä vielä kaikkia tehtävään halukkaita, enkä siksi ota asiaan tässä vaiheessa kantaa. Tämä on koko valtuustoryhmän asia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut