Pispalan koulun oppilaita kuljetetaan Vuorekseen asti väistötiloihin - Tampere - Aamulehti

Nyt se on varmaa: Pispalan koulun oppilaita kuljetetaan Vuorekseen asti väistötiloihin – ”Varmasti joillakin on nyt paha mieli”

Pispalan koulu menee perusparannukseen ja oppilaat jaetaan vuosiluokkien mukaan kahteen kouluun.

Pispalan koulun perusparannus alkaa kesällä. Koulussa on yhteensä noin 290 eskarilaista ja oppilasta.

28.3.2019 15:50 | Päivitetty 28.3.2019 16:11

Aamulehti

Tampereen kaupungin johtoryhmä on linjannut, että Pispalan koulun oppilaista esikoululaiset ja alkuopetuksen oppilaat siirtyvät väistötiloihin Hyhkyyn koulun pihalle rakennettaviin siirtotiloihin ja 3.–6.-luokkalaiset Vuoreksen koulutaloon.

Vuoreksen kouluun siirtyville oppilaille järjestetään yhteinen koulukyyti Vuorekseen. Koulupäivien rakenne ja kuljetusten aikataulut suunnitellaan tarkemmin vielä huhtikuun aikana, ja Tampereen kaupunki järjestää oppilaiden vanhemmille tutustumistilaisuuden koululla.

Tampereen kaupungin mukaan luokkien oppilaat toimivat yhä omana Pispalan koulun kokonaisuutenaan, jotta lasten kieli- ja painotusvalinnat ja kaverisuhteiden säilyminen turvataan.

Väistötilat otetaan käyttöön elokuusta alkaen. Pispalan koulun perusparannuksen on määrä alkaa jo kesällä. Ensi syksynä toisen luokan aloittavat koululaiset käyvät koulua Hyhkyssä koko perusparannuksen ajan eli myös syyslukukauden 2020.

Eri-ikäisten koululaisten siirtämistä eri kouluihin perustellaan Tampereen kaupungin tiedotteessa sillä, että kaikki eivät mahdu Pispalan koulun läheisyydessä oleviin kouluihin, eikä koulun toimintaa ole perusteltua hajauttaa useampiin toimipisteisiin. Hyhkyn koulun pihaan taas ei ole mahdollista toteuttaa koko koulua palvelevaa väistötilaa.

”Varmasti joillakin on nyt paha mieli”

Pispan koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Jenni Partanen sanoo, että nyt saatu päätös on helpotus siinä mielessä, että remontti päästään vihdoin aloittamaan. Vanhempien kannat Vuorekseen asti kulkemiseen vaihtelevat kuitenkin merkittävästi.

– Meillä on muutamia asiaan hyvin kiivaasti suhtautuvia vanhempia. Varmasti joillakin on nyt paha mieli. Luulen, että tästä kuullaan vielä. Mutta yhdistyksen puolesta olemme tyytyväisiä, että koulussa päästään suunnittelemaan tulevaa kouluvuotta, sanoo Partanen.

Partanen sanoo, että on tiedossa, että osa vanhemmista on vastustanut Vuorekseen kulkemista voimakkaasti. Osa taas on odottanut perusparannuksen alkamista. Partanen sanoo, että Pispalan koulun huono ilmanvaihto on aiheuttanut oireilua joillekin lapsille, joten perusparannuksen tarve on suuri.

Päivitetty 28.3. kello 16.09: Lisätty Jenni Partasen kommentit.

Lue lisää:Pispalan koulussa alkaa mittava remontti ja oppilaita saatetaan kuljettaa päivittäin Vuorekseen asti väistötiloihin – Osa vanhemmista vastustaa suunnitelmia

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut