Ryhmä vanhempia teki kantelun Pispalan koululaisten siirtämisestä Vuorekseen - Tampere - Aamulehti

Ryhmä vanhempia teki kantelun Pispalan koululaisten siirtämisestä Vuorekseen

Valituksen tehneet vanhemmat eivät ole tyytyväisiä siihen, kuinka päätös tehtiin.

Pispalan koulun perusparannus kestää noin 1,5 vuotta. Mittavan remontin on määrä alkaa kesällä.

29.3.2019 15:22

Aamulehti

Ryhmä vanhempia kertoo tehneensä kantelun Pispalan koulun väistötilaratkaisusta eduskunnan oikeusasiavaltuutetulle.

Tampereen kaupunki tiedotti torstaina, että johtoryhmä teki päätöksen koulun 3.–6.-luokkalaisten siirtämisestä Vuoreksen kouluun Pispalan koulun mittavan remontin ajaksi. 0.–2.-luokkalaiset siirretään väistöiloihin Hyhkyn koulun pihalle rakennettaviin siirtotiloihin. Oppilaat kuljetetaan Vuorekseen koulukyydein.

Ryhmä vanhempia kertoo tehneensä asiasta selvityksen eduskunnan oikeusasiavaltuutetulle. Valituksen allekirjoittanut Juha Kallio sanoo tiedotteessa, että vanhemmat ovat tyytymättömiä kaupungin päätöksentekoprosessiin ja pitävät sitä laittomana.

Vanhemmat toivovat, että asia olisi viety sivistys- ja kulttuurilautakunnan päätettäväksi, jotta asiasta oltaisiin saatu virallinen, muutoksenhakukelpoinen, päätös.

Nyt päätös tehtiin virkahenkilövalmistelussa. Apulaispormestari Johanna Loukaskorpi on todennut, että lautakunta ei päätä operatiivisesta toiminnasta, jota väistötila-asiat ovat. Päätöksiä väistötiloista tehdään Tampereella kymmenittäin vuodessa.

Vuorekseen siirtyminen on aiheuttanut kiistaa etenkin lasten koulumatkan vuoksi. Kantelun mukaan kaikkien lasten koulutyö pitenisi noin 90 minuutilla päivässä ja oppilaiden harrastusten järjestäminen vaikeutuisi merkittävästi.

Koulun perusparannus kestää noin 1,5 vuotta, ja remontin on määrä alkaa kesällä. Oppilaat siirtyvät väistötiloihin ensi lukuvuoden alusta lähtien. Koulussa opiskelee yhteensä noin 290 oppilasta. Noin puolet heistä siirtyy Vuorekseen perusparannuksen ajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut