Tampere peruu henkilöstönsä lomautukset – kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina - Tampere - Aamulehti

Tampere peruu henkilöstönsä lomautukset – kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina

10.5. 22:19

Aamulehti

Tampere on perumassa yhteistoimintaneuvotteluissa sovitut, koronavirustilanteesta johtuvat henkilöstön lomautukset.

Asia on nostettu lisäpykälänä kaupunginhallituksen esityslistalle ja sitä on määrä käsitellä kaupunginhallituksen kokouksessa huomenna maanantaina. Asian esittelijä on konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.

Esityksen mukaan valtioneuvoston 4. toukokuuta antamat linjaukset rajoitusten purkamisesta vaikuttavat sivistyspalveluiden ja Tampereen kaupunkiliikenteen toimintaan merkittävästi.

Annettujen linjausten myötä työ ei esityksen mukaan ole enää olennaisesti vähentynyt koronavirustilanteen johdosta. Tämän vuoksi henkilöstön lomauttamiseen ei ole enää perusteltua ryhtyä.

Tehtäväjärjestelyjä

Yhteistoimintaneuvottelut aloitettiin alun perin koronavirusepidemian aiheuttaman työn vähenemisen vuoksi. Neuvottelut koskivat sivistyspalveluja ja Tampereen kaupunkiliikenteen henkilöstöä sekä muita henkilöitä, joiden työ oli merkittävästi vähentynyt koronavirustilanteen vuoksi.

Esityksessä todetaan, että alkaneella kesälomakaudella hyödynnetään yhä vuosilomasuunnittelua ja tehdään tehtäväjärjestelyjä virustilanteen vuoksi.

Koronavirusepidemiasta johtuvat poikkeusolot jatkuvat eikä sosiaali- ja terveyspalvelujen lisähenkilöstötarve ole poistunut.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat