Tampereella viikon sisään tehdyt lähikaupparyöstöt selviämässä - Tampere - Aamulehti

Tampereella viikon sisään tehdyt kolme lähikaupparyöstöä selviämässä – yksi teoista epäilty vangittu, toinen pidätetty

Tampereella viikon sisään tehdyt kolme lähikaupparyöstöä ovat poliisin mukaan selviämässä. Viime perjantaina vangittiin teoista epäilty noin 25-vuotias mies.

28.10.2019 9:08 | Päivitetty 28.10.2019 9:34

Aamulehti

Tampereella lokakuussa tapahtuneet kolme kaupparyöstöä ja R-kioskin ryöstön yritys ovat selviämässä, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

– Olemme tehneet teknistä ja taktista tutkintaa ja kenttäpoliisit ovat tehneet havaintoja laajalla rintamalla. Sitä kautta olemme päässeet tekijöiden jäljille, kertoo rikoskomisario Juha Myllymäki.

Vyyhti alkoi maanantai-iltana 14. lokakuuta, kun Koivistontiellä sijaitseva R-kioski yritettiin ryöstää. Tekijä kuitenkin poistui paikalta, kun myyjä kieltäytyi antamasta hänelle rahoja.

Noin tunti tämän jälkeen ryöstettiin Lukonmäen K-market. Poliisin mukaan tekijä poistui paikalta anastetulla autolla.

Myöhemmin samalla viikolla, torstaina 17. lokakuuta ryöstettiin Pohtolan K-market. Viime maanantaina 21. lokakuuta ryöstettiin puolestaan Lapintiellä sijaitseva K-market.

Vielä myöhemmin samana maanantaina poliisi otti kiinni noin 25-vuotiaan miehen, jonka se epäilee syyllistyneen ryöstöihin. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä viime perjantaina.

Eilen sunnuntaina poliisi otti kiinni vielä toisen miehen. Noin 35-vuotiaan miehen epäillään olleen teoissa mukana ja mies on tällä hetkellä pidätettynä.

– Vangittuna olevan miehen epäillään olleen liikkeissä sisällä. Toisen miehen rooli on toisenlainen. Tekopaikoilta on paettu autoilla ja hänen epäillään liittyvän tähän, Myllymäki kertoo.

Vielä maanantai-aamuna Myllymäki ei ota kerro, aikooko poliisi esittää myös sunnuntaina kiinniotettua miestä vangittavaksi. Ratkaisu asiasta tulee tehdä keskiviikkoaamupäivään mennessä.

Tällä hetkellä poliisi tutkii tapauksia ryöstöinä ja yhtenä ryöstön yrityksenä.

Molemmilla teoista epäillyillä miehillä on aiempaa rikostaustaa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat