Markettiryöstö Tampereella: Vihertävällä pipolla kasvonsa peittänyt mies vaati astalo mukanaan rahaa - Tampere - Aamulehti

Lähikaupan ryöstö Tampereella: Vihertävällä pipolla kasvonsa peittänyt mies vaati astalo mukanaan rahaa – sama kaksikko saattoi yrittää ryöstää myös kioskin tuntia aiemmin

Poliisi ei ole toistaiseksi onnistunut tavoittamaan ryöstöstä epäiltyjä miehiä.

Lukonmäessä sijaitseva K-market ryöstettiin maanantai-iltana.­

15.10.2019 15:12

Aamulehti

Tampereen Lukonmäen K-market ryöstettiin maanantai-iltana noin kello 22. Ryöstöstä epäillään kahta miestä, joita ei ole toistaiseksi onnistuttu tavoittamaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Myllymäki kertoo tapahtumaketjun alkaneen, kun miehet ajoivat autolla kaupan pihaan. Tässä vaiheessa toinen miehistä jäi autoon ja toinen asteli sisälle kauppaan.

Kauppaan astellut mies peitti tuulikaapissa kasvonsa vihertävällä pipolla. Sen jälkeen hän meni kassalle ja vaati myyjältä rahaa. Miehellä oli mukanaan jonkinlainen astalo. Tilanteessa ei käytetty väkivaltaa.

– Astalolla ei suoranaisesti uhattu, mutta se oli näkyvissä, Myllymäki sanoo.

Myyjä oli antanut miehelle rahaa marketin kassasta. Myllymäki ei kommentoi tarkkaa summaa, mutta toteaa, että määrä on vähäinen.

Kun mies oli saanut rahat, hän lähti kaupasta, ja miehet poistuivat paikalta autollaan. Poliisin saapuessa paikalle, miehiä ei enää tavoitettu.

Myllymäki ei vielä kommentoi, oliko marketissa ryöstöhetkellä muita työntekijöitä tai asiakkaita kuin kyseinen kassalla ollut myyjä.

Iskivätkö samat tekijät jo tuntia aiemmin?

Noin tunti ennen Lukonmäen kaupparyöstöä Tampereella tapahtui ryöstön yritys. Poliisi epäilee, että tapaukset saattavat liittyä toisiinsa.

Koivistonkylän R-kioski yritettiin ryöstää maanantai-iltana ennen kello 21:tä siinä onnistumatta.

Tapahtumat etenivät Koivistonkylässä samaan tapaan kuin Lukonmäessä. R-kioskista epäillyt eivät onnistuneet saamaan rahaa, sillä myyjä ei suostunut vaatimukseen. Silloin epäilty poistui kioskista.

Myös R-kioskissa ryöstäjä oli peittänyt kasvonsa pipolla ja mukana oli astalo.

– Kaksi juttua näyttävät liittyvän toisiinsa, Myllymäki sanoo.

– Selvitämme, ovatko kyseessä mahdollisesti samat tekijät.

Poliisi tutkii myymälöiden kameratallenteita ja tekee teknistä tutkintaa. Tapausta tutkitaan ryöstönä.

Ryöstöstä epäiltyjen henkilöllisyyttä selvitetään parhaillaan.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat