Tammelantorin ympäristöön jäämässä sittenkin aikaisempaa enemmän pysäköintipaikkoja - Tampere - Aamulehti

Uusi ehdotus: suurin osa Tammelantorin parkkipaikoista saa sittenkin jäädä – pyöräkaista poistettiin suunnitelmista, jalkakäytävä kapenee

Tammelantorin ympäristön vähennettävät pysäköintipaikat ovat puhuttaneet pitkään. Vielä alkuvuodesta suunnitelmissa oli, että alueelta poistettaisiin 51 pysäköintipaikkaa. Uusimmassa ehdotuksessa poistettavia paikkoja on 22.

Nykyisellään Tampereen Tammelantorin vierestä kulkevalla Pinninkadulla on 61 pysäköintipaikkaa. Kadun kehittämisestä tehdyn suunnitelmaehdotuksen mukaan paikkamäärä vähenisi 50 paikalla ja Pinninkadun ajoväylä kapenisi.­

3.4.2020 10:47

Aamulehti

Tammelantorin ympäristön pysäköintipaikat ovat puhuttaneet pitkään. Edellisen kerran niistä käytiin kiivasta keskustelua loppuvuodesta 2019, jolloin edellinen, aluetta koskeva katusuunnitelma tuli nähtäville.

Tällöin ehdotettiin, että Tammelantorin alueelta poistettaisiin 51 pysäköintipaikkaa. Nyt uusimmassa ehdotuksessa poistettavia paikkoja olisi Tammelantorin läheisyydestä yhteensä 22, ja pysäköintipaikkoja jäisi Pinninkadulle, Ilmarinkadulle ja Kyllikinkadulle 67.

Lue myös:Palauteryöpyn jälkeen Tampereen suunnitelmat muuttuivat: Tammelantorilta ei viedäkään 50 pysäköintipaikkaa

Lue myös: Tampere haluaa poistaa 50 parkkipaikkaa Tammelantorin kupeesta – suunnitelmasta palauteryöppy, torikauppiaat huolissaan: ”Pelkään, että minusta tulee työtön mies"

katusuunnitelma- ehdotus

Katusuunnitelmaehdotus pohjautuu vuonna 2018 laadittuun Tammelan liikenneverkkosuunnitelmaan sekä meneillään olevaan Tammelan viherrakenne selvitykseen.

Pinninkatu on merkittävä etelä-pohjoissuuntainen yhteys jalankululle ja pyöräliikenteelle Yliopiston ja Tullin alueen sekä Tammelan ja Tammelan torin välillä.

Pinninkadulta on suora yhteys myös Itsenäisyydenkadun raitiotiepysäkille.

Tampereen kaupungin vanhempi erikoissuunnittelija Mikko Kielo kertoo, että edellisestä ehdotuksesta tuli kaupungille yhteensä kahdeksan muistutusta, joista suurin osa koski liian vähäistä pysäköintipaikkojen määrää.

Edellisessä ehdotuksessa Pinninkadulle olisi jäänyt 10 pysäköintipaikkaa. Uudessa pysäköintipaikkoja olisi 39, ja ne sijaitsisivat kadun molemmin puolin Tammelantorin kohdalla.

Kielo kertoo, että pysäköintipaikkoja pystytään lisäämään Pinninkadulle poistamalla pyöräkaista sekä kaventamalla jalkakäytävää Tammelantorin kohdalla.

Pyöräkaista pois

Mikäli ehdotus toteutuisi tällaisena, poistettaisiin Pinninkadulta, Vellamonkadun ja Kullervonkadun välillä kulkeva erillinen pyöräkaista. Lisäksi jalkakäytävää kavennettaisiin Tammelantorin kohdalla.

Kielo kertoo, että vaikka erillinen pyöräkaista poistettaisiin, pyöräilijät voisivat pyöräillä Pinninkatua kumpaankin suuntaan kyseisellä katuosuudella.

– Olemme keskustelleet tästä ennakkoon Tampereen pyöräilijöiden kanssa, ja he ovat hyväksyneet tämän kompromissina, Kielo sanoo.

Kielo kertoo, että vaikka pyöräkaista poistuu Pinninkadulta, katusuunnitelman yhtenä tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräliikenteen olosuhteita leventämällä jalkakäytäviä ja sallimalla kaksisuuntainen pyöräliikenne Vellamonkadun ja Kullervonkadun välillä, joka on yksisuuntainen autoliikenteen osalta Itsenäisyydenkadun suuntaan.

– Pinninkatua Tammelantorin suuntaan ajavia pyöräilijöitä pyritään ohjamaan jatkossa myös Ilmarinkadun kautta Tammelan puistokadun pyörätielle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?