Lukija pöyristyi kierrätyspisteen ruokottomasta ympäristöstä Tampereella – ”Huolto on luonnollisestikin tietenkin sinne jo tilattu” - Tampere - Aamulehti

Lukija pöyristyi kierrätyspisteen ruokottomasta ympäristöstä Tampereella – ”Huolto on luonnollisestikin tietenkin sinne jo tilattu”

Linnainmaan Prisman kyljessä sijaitseva kierrätyspiste on Ringin sopimusasiamies Taneli Lumiaron mukaan yksi Tampereen suosituimmista, ellei peräti suosituin.

Linnainmaan kierrätyspisteellä näytti tältä keskiviikkoiltana.

12.6.2019 22:35

Aamulehti

Aamulehden toimitusta lähestynyt lukija pöyristyi Linnainmaan Prisman yhteydessä sijaitsevalla Rinki-ekopisteellä keskiviikkoiltana odottaneesta näystä. Kotitalouksien kierrättämät pahvit lojuivat kierrätyspisteen ympärillä ruokottomasti.

Suomen Pakkauskierrätys Rinki oy:n pakkauskeräyksen ja lasipakkausten kierrätyksen Länsi- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Harri Patana kertoo, että Rinki on tietoinen kierrätyspisteen tilanteesta. Hänen mukaansa kierrätyspisteen puristin on rikki.

– Huolto on luonnollisestikin tietenkin sinne jo tilattu, Patana sanoo.

– Homma on ohi todennäköisesti jo huomisen aikana, hän arvioi.

Ongelmat havaittiin tiistaina

Ringin sopimusasiamies Taneli Lumiaro kertoo, että kierrätyspisteen ongelmat havaittiin tiistaina. Huollon lisäksi myös alueen siivous on tilattu torstaiaamuksi.

Se, mikä puristimessa on rikki, ei vielä ole varmaa. Lumiaro kertoo, että ensin luultiin, että kierrätyspiste on täynnä. Tässä tapauksessa etävalvonta olisi pettänyt, sillä kierrätyspisteiden täyttymistä seurataan etänä.

Tyhjennyksen yhteydessä kävi kuitenkin ilmi, ettei se ratkaissut ongelmia, vaan puristin ei toimi oikein. Lumiaro uskoo, että ongelmia aiheuttaa nyt puristimen toimintahäiriö.

– Voi olla, että puristimessa on jokin konetekninen ongelma. Voi myös olla, että puristimeen on laitettu isoa pahvia, joka on holvannut suuaukon, ja sen takia seuraavat käyttäjät eivät ole voineet käyttää puristinta, hän sanoo.

Kierrätyspiste, jonka puristimen epäillään hajonneen, sijaitsee Linnainmaalla osoitteessa Liikekatu 3.

Kaupungin suosituin kierrätyspiste?

Linnainmaan Prisman kyljessä sijaitseva kierrätyspiste on Lumiaron mukaan yksi Tampereen suosituimmista, ellei peräti suosituin.

Isoimpien kierrätyspisteiden puristimet voivat kerätä satoja kiloja pahvia ja muovia vuorokaudessa. Linnainmaan pisteelle tuodaan Lumiaron mukaan 100–200 kiloa kierrätysmateriaalia päivässä.

– Jo muutama tunti aiheuttaa jo sen, että materiaalia kertyy, Lumiaro taustoittaa.

Vastaavia tukoksia tapahtuu aika ajoin.

– Totta kai kun on kyse koneista, tulee joskus ongelmia, Lumiaro sanoo.

– Muutaman kerran on ollut Tampereen alueella ongelmia, mutta pääsääntöisesti ei.

Kierrättäjä: ilmoita ongelmista asiakaspalveluun

Kierrätyspisteet tyhjennetään täyttöasteen mukaan.

Etävalvonta kertoo, paljonko puristimessa on painoa. Kierrätyspisteiden ei Lumiaron mukaan anneta täyttyä kuin 80-prosenttisesti ennen tyhjennystä.

– Kun kyseessä ei ole vika, joka näkyy etävalvonnassa, emme pääse reagoimaan siihen etukäteispainotteisesti, vaan vasta, kun tulee asiakaspalautetta.

Kierrätyspisteiden täyttymisestä tulee Lumiaron mukaan paljon palautetta.

Viestintäpäällikkö Jaana Lindman ohjeistaakin kierrätyspisteiden käyttäjiä olemaan ongelmatilanteissa yhteydessä asiakaspalveluun.

– Asiakaspalvelumme palvelee joka arkipäivä ja viikonloppuisin lauantaisin. Yhteystiedot löytyvät nettisivuilta ja jokaiselta kierrätyspisteeltä, Lindman sanoo.

Linnainmaan Rinki-ekopisteelle tuodaan 100–200 kiloa kierrätysmateriaalia päivässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: