Golfaus saa jatkua Tampereen Ruotulassa - Tampere - Aamulehti

Nyt se on varmaa: Golfaus saa jatkua Tampereen Ruotulassa – eikä Kaupin metsiäkään tarvitse kaataa 6 000 uuden asukkaan alta

Kaupunginhallituksen linjauksessa Ruotulan golfkenttä jää paikalleen, mutta osalle radoista etsitään uusi paikka. Raitiotie ja uusi asuinalue rakennetaan tiiviisti Teiskontien varteen.

Golffaajat pelasivat Ruotulan kentällä poikkeuksellisen lämpimässä marraskuussa 2015.

12.8.2019 19:35

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus linjasi maanantaina, että Ruotulan golfkenttä saa jäädä ainakin osittain paikoilleen.

Golfkentän tulevaisuutta on pohdittu siksi, että kaupunki haluaa rakentaa tulevan raitiotiereitin varrelle asuntoja tuhansille ihmisille. Aikaisemmin on jopa ehdotettu, että kenttä siirrettäisiin kokonaisuudessaan Pirkkalaan.

Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja Mikko Nurminen kertoo, että tällä hetkellä Teiskontien varteen kaavaillaan asuinaluetta noin 6 000 ihmiselle. Määrä tarkentuu suunnittelun edetessä.

Raitiotie rakennetaan Teiskontien varteen ja kerrostaloalue tulee sen välittömään läheisyyteen. Nurmisen mukaan tarkkaa suunnitelmaa asuinalueen koosta ei vielä ole, mutta se menee osittain päällekkäin golfkentän kanssa.

– Osa väylistä joudutaan rakentamaan uudelleen ja sitä kautta kenttää suunnittelemaan uudelleen, mutta koko nykyinen kenttäalue ei tule asuinkäyttöön, Nurminen sanoo.

Lue lisää:Golfkenttä on sittenkin jäämässä Tampereen Ruotulaan – 10 000 asukkaan uudella alueella on nyt kolme erilaista vaihtoehtoa

Virkistysalue kaikille

Tammer-Golf ry:n toiminnanjohtaja Markus Junni on tyytyväinen kaupunginhallituksen linjaukseen. Ratikka- ja asuinalueen rajaus noudattelee Tammer-Golfin ehdotusta Ruotulan ulkoilu- ja virkistysalueen kehittämisestä.

– Meidän esityksessämme uudet kenttäalueet menisivät Alasjärvelle päin. Arvokkaisiin metsäalueisiin ei kosketa, vaan kentät tehdään osittain metsittyneen vanhan pellonpohjan päälle. Kun kenttäämme on alettu suunnittelemaan ja rakentamaan vuonna 1965, silloinkaan ei ole koskettu arvokkaisiin metsäalueisiin, Junni sanoo.

Mikko Nurminen vahvistaa, että golfkentän suunnittelussa pyritään suojelemaan arvokkaita metsäalueita. Hänen mukaansa kenttää laajennetaan todennäköisesti vanhoille peltoalueille.

Tammer-Golfin esitykseen liittyy myös toinen tärkeä tavoite. Tulevaisuuden Ruotulasta kehitettäisiin kaikille kaupunkilaisille ulkoilu- ja virkistysalue, jonne olisi helppo liikkua ratikalla. Golffareiden klubitalo saisi jäädä, ja sen tilalle tulisi kaikille avoin ympärivuotinen toimintakeskus.

– Se palvelisi golffarien lisäksi kaikkia koiranulkoiluttajista hiihtäjiin ja maastopyöräilijöihin, Junni sanoo.

Nyt, kun yleislinja on selvillä, alueen tarkempi suunnittelu voi alkaa. Alue valmistuu todennäköisesti 2020-luvun loppupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: