Tampereen Keskustorille uusi kahvila: Valkoinen Puu - Tampere - Aamulehti

Tampereen ytimessä avaa ovensa uusi kahvila – Ratikkatyömaa jarrutti ensin kaupunkiin tuloa, mutta liiketila Commercen arvotalossa sinetöi päätöksen

Hämeenkadun varrelta lähteneistä myymälöistä on uutisoitu moneen otteeseen. Nyt ydinkeskustassa tapahtuu liikehdintää toiseen suuntaan: ovensa avaa uusi kahvila.

Juliste ikkunassa kertoo jo tulevasta. Valkoinen Puu -kahvila avataan Aleksis Kiven kadulle lähes Friends & Brgrs -ravintolan naapuriin. Ennen ovien avaamista liiketila remontoidaan. Juuri nyt haetaan työntekijöitä.­

15.10.2019 12:57

Aamulehti

Tampereen ydinkeskustan kahvilatarjonta täydentyy viimeistään vuodenvaihteen jälkeen, kun Valkoinen Puu avaa kahvilan Keskustorille.

Omistaja ja toimitusjohtaja Kirsi Heidt kertoo, että sopivaa tilaa Valkoinen Puu -konseptin kolmannelle kahvilalle on etsitty vuosia Tampere–Vaasa–Pori-akselilta.

– Ratikkaremontista johtuen emme aktiivisesti hakeneet tilaa Tampereelta, Heidt sanoo.

Tänä syksynä sopiva tila kuitenkin löytyi Commercen talosta. Arvotalo houkutteli puoleensa, vaikka työmaa on lähellä ja liiketila on pienempi kuin alunperin suunniteltiin, vain runsas 100 neliötä.

– Kokonaisvaltainen elämys on iso osa konseptiamme. Haluamme, että asiakkaamme voivat nauttia kaikilla aisteillaan kahvilakokemuksesta.

Uusi liiketila inspiroi, ja myös sijainti on Heidtin mielestä erityinen. Keskustorilla on paljon liikehdintää, ja kahviloita ja ravintoloita löytyy liepeiltä jo ennestään.

– Toki myllerrykset jatkuvat edelleen, mutta varsinkin meidän sijainnin kannalta pahin on ohi, hän arvioi työmaiden vaikutuksia.

Kauhajoki, Seinäjoki ja nyt Tampere

Kirsi ja Mark Heidt perustivat ensimmäisen kahvilansa Kauhajoelle vuonna 2011 ja toisen Seinäjoelle vuonna 2016.

Millaisen lisän Valkoinen Puu tuo Tampereen kahvilatarjontaan?

Kirsi Heidt kuvailee itseään ja miestään kansainväliseksi pariskunnaksi, ja sitä on myös kahvilakonsepti.

– Mieheni on Yhdysvalloista ja itse olen pohjalainen. Meille tärkeää on lähi- ja paikallistuotteiden sekä luomun suosiminen. Leivomme esimerkiksi kaikki kakkumme luomuspelttijauhoista.

Vuokrasopimus Tampereen liiketilaan on solmittu useaksi vuodeksi eteenpäin.

Valkoisen Puun laajentaminen entisestään kuuluu Kirsi Heidtin mukaan ”ilman muuta” suunnitelmiin.

– Emme me tähän jää.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat