Vanhan tavara-aseman siirrosta on nyt urakkasopimus - Tampere - Aamulehti

Tavara-aseman siirrosta on nyt urakkasopimus – Kreate nostaa aseman paikaltaan ja vie sen siirtorataa pitkin Morkun tontille

Kaupunki teettää tavara-aseman siirtoradan kohdalle kiertotien urakan ajaksi.

Morkun aukio rakennetaan kuvan etualalla näkyvälle alueelle. Kuvassa näkyvät myös vasemmalla vanha rautatieläisten asuinrakennus, keskellä purettava Morkku ja oikeassa laidassa Morkun paikalle siirrettävä tavara-asema. Kuva on otettu kesällä 2018. Nyt väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat erilaiset.

18.11.2019 14:27 | Päivitetty 18.11.2019 14:31

Aamulehti

Tampereen Ratapihankadun vanhan tavara-aseman siirto etenee. Tampereen kaupunki ja Kreate Oy tekivät urakkasopimuksen tavara-aseman siirrosta maanantaina. Tavara-aseman uusi paikka on Ratapihankadun toisella puolella Morkun tontilla.

Tavara-aseman siirtotöiden valmistelut alkavat, kun Morkku on purettu. Ensin pitää ratkaista Morkun rakennussuojelun hylkäämispäätöstä koskeva valitus.

Ympäristöministeriö hylkäsi Morkun rakennussuojeluesityksen maaliskuussa. Päätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Sopimuksen mukaan Kreate Oy purkaa Morkun sekä siirtää ja vahvistaa tavara-aseman. Urakoitsija laatii työstä tarkemmat suunnitelmat. Tavara-aseman sisältä puretaan kevyet rakenteet, joita ei ole suojeltu.

Uudelle rakennuspaikalle rakennetaan perustukset Morkun purkamisen jälkeen. Siirrossa tavara-asema nostetaan paikaltaan noin 1,4 metrin verran ja liikutetaan varta vasten rakennettua siirtorataa pitkin uudelle paikalleen.

Ratapihankatu ylittää väylän siltaa pitkin

Tampereen kaupunki teettää urakan ajaksi kiertotien ja käynnistää alueen liikenneväylien rakentamisen. Ratapihankatu oikaistaan kulkemaan radan vartta tulevan Morkun aukion kohdalta. Rongankadun kevyen liikenteen alikulun itäpuolen väylä loivennetaan.

Ratapihankatu ylittää väylän radan viereen rakennettavaa siltaa pitkin. Rakentamisaikataulu täsmentyy, kun Morkun purku vahvistuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut