Näsijärven retkiluisteluradalle 20 000 euron avustus - Tampere - Aamulehti

Näsijärven retkiluisteluradalle 20 000 euron avustus

Näsijärven retkiluistelurata sai Tampereen kaupungilta 20 000 euron avustuksen. Luistelukausi on alkanut Näsijärvellä tyypillisesti tammikuun puolella. Kuva tammikuulta 2017.

13.11.2019 18:54

Aamulehti

Tampereen kaupunki avustaa Näsijärven retkiluistelurataa tänä vuonna 20 000 eurolla. Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti avustuksesta kokouksessaan keskiviikkona. Avustus myönnetään aiempien vuosien tapaan Hiking Travel Hit -nimiselle yritykselle.

Avustus on tarkoitettu retkiluisteluradan auraamiseen ja hiihtolatujen tekemiseen tulevalla talvikaudella. Avustuksen saaja vastaa radan kunnossapidosta ja turvallisuudesta.

Retkiluisteluradan perusosa on 5 kilometriä pitkä. Viime talvena reitti eteni länteen lähelle Särkänniemeä ja itään Aitolahden suuntaan. Lisäksi radalla oli pistorata Siilinkarille. Radan pituus ja kunnossapitoaikataulu riippuvat talven jäätilanteesta.

Kaupunki on myöntänyt Hiking Travel -yritykselle avustuksia vuodesta 2011. Tässä ajassa luisteluradan kävijämäärän on arvioitu kymmenkertaistuneen.

– Näsijärven retkiluistelu on tuottanut elämyksiä niin tamperelaisille kuin täällä vieraileville jo useiden vuosien ajan. Tämä vahvistaa myös Tampereen tavoitteita kestävän ja luonnonläheisen matkailun edistämisessä, sanoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll kaupungin tiedotteessa.

Vuonna 2017 kaupungin avustus oli 15 000 euroa, myös vuonna 2018 avustus oli 20 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: