Ratikan prototyypin saapuminen Tampereelle viivästyy - Tampere - Aamulehti

Ratikan prototyypin saapuminen viivästyy – Tampereelle alun perin suunniteltuja testejä tehdään jo tehtaalla

Tampereen raitiovaunun prototyypin saapuminen viivästyy.

Hatanpään valtatiellä raitiotie kulkisi keskellä katua.­

30.12.2019 17:55

Aamulehti

Tampereen ratikan prototyyppi saapuu Tampereelle jopa kuukausia ennakoitua myöhemmin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan prototyypin piti saapua Tampereelle pian vuodenvaihteen jälkeen.

Perjantaina Tampereen Raitiotie oy kuitenkin kertoi, että prototyypin saapuminen on siirtynyt loppukeväälle.

Tampereen Raitiotie oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo. että aikataulumuutoksella ei ole merkitystä testausaikatauluun tai raitioliikenteen käynnistymiseen.

–  Saamme Tampereelle ratikan protovaunun loppukeväällä 2020. Vaikka vaunu saapuu tällöin aiemmin suunniteltua valmiimpana, pyrkii Skoda Transtech testaamaan sitä Otanmäen tehtaalla pidemmälle samalla, kun sitä rakennetaan valmiimmaksi, Sirviö jatkaa.

Sirviö sanoo, että vaikka protovaunua testataan Otanmäessä, kaikki radalla tehtävät kokeet ajetaan Tampereella.

Raitiovaunun prototyyppiä testataan ensimmäisenä Hervannan ja Turtolan välillä. ­

Toinen vaunu saapuu syksyllä 2020

Protovaunun saapuessa Tampereelle, varmistetaan testeillä ensimmäisenä se, että kaikki toimii varikolla halutulla tavalla. Tämän jälkeen raitiovaunua siirrytään testaamaan radalle Hervanta-Turtola -välille.

Sirviö kertoo, että Tampereella jo vuoden ajan nähtävillä olleen Maketin tapaan myöskään prototyyppi ei ole sisältä samanlainen, joka nähdään liikenteessä vuonna 2021.

– Protovaunussa sallitaan keskeneräisyyttä. Tärkeintä on, että sillä päästään testaamaan raitiotiejärjestelmää ja vaunua, Sirviö selventää.

Toinen, viimeistelty raitiovaunu saapuu Tampereelle syksyllä 2020.

– Tavoitteena on, että syksyllä kaupunkilaisille järjestetään mahdollisuus päästä tutustumaan ihan oikeaan ratikkaan. Liikkuvaan vaunuun ei silloin vielä pääse, mutta sisälle kyllä, Sirviö kertoo.

Syksyllä tyyppikokeita ja raitiotiejärjestelmän testausta jatketaan prototyypin ja viimeistellyn raitiovaunun avulla. Kun tyyppikokeet on suoritettu, vaunu saa tyyppihyväksynnän, jonka jälkeen loput 17 vaunua valmistetaan sarjatuotantona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?