Tamkista valmistuneista moni jää Pirkanmaalle - Tampere - Aamulehti

Tamkista valmistuneista iso osa jää töihin Pirkanmaalle – harva ryhtyy yrittäjäksi, suurin osa on tyytyväisiä tutkintoonsa

Tuoreimpaan uraseurantakyselyyn vastasi liki 600 Tampereen ammattikorkeakoulusta kuusi vuotta sitten valmistunutta.

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella Kaupissa opiskelee ja työskentelee päivittäin parhaimmillaan 8 000 ihmistä.­

16.10.2019 8:14

Aamulehti

Tampereen ammattikorkeakoulusta (Tamk) valmistuneista moni jää töihin Pirkanmaalle. Tieto selviää viime keväänä toteutetusta uraseurantakyselystä, jonka vastaajista 62 prosenttia on työllistynyt maakuntaan.

Tamkista valmistuneet ovat uraseurantakyselyn mukaan sijoittuneet hyvin työelämään. Viiden vuoden kuluttua valmistumisesta työelämässä oli 80 prosenttia ja työttömänä kaksi prosenttia vastaajista. Suurin osa vastaajista kertoi työskennelleensä valmistumisestaan asti ilman merkittäviä katkoksia.

Viiden vuoden kuluttua valmistumisesta 7 prosenttia oli ryhtynyt yrittäjäksi ja 10 prosenttia kertoi tekevänsä tai tehneensä töitä satunnaisesti toimeksiantoina tai freelancerina. Eniten yrittäjäksi ryhtyneitä oli valmistunut Tamkista medianomiksi ja tradenomiksi.

Neljä viidestä vastaajasta oli vähintään melko tyytyväinen tutkintoonsa. Ylemmän ammattikorkeakoulun suorittaneista vieläkin useampi oli tutkintoonsa tyytyväinen, sillä 90 prosenttia kertoi olevansa vähintään melko tyytyväinen tutkintoonsa.

Uraseurantakyselyyn vastasi lähes 600 Tamkista vuonna 2013 valmistunutta. Seuraavaan uraseurantakyselyyn vastaavat vuonna 2014 valmistuneet.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat