Anneli Kivistö jatkaa sdp:n valtuustoryhmässä - Tampere - Aamulehti

Yllätyskäänne: erostaan ilmoittanut konkaripoliitikko Anneli Kivistö jatkaa sittenkin sdp:n Tampereen valtuustoryhmässä – Näin Kivistö kommentoi ratkaisua

Maanantain valtuuston kokouksessa ei kuultu Anneli Kivistön eroilmoitusta.­

21.5.2019 13:11 | Päivitetty 22.5.2019 9:23

Valtuutettu Anneli Kivistö on perunut eroilmoituksensa sdp:n valtuustoryhmästä.

– Anneli Kivistö on vetänyt eroilmoituksensa pois ja jatkaa valtuustoryhmän jäsenenä, sanoo sdp:n ryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi.

Kivistö ilmoitti erovansa valtuustoryhmästä 13. toukokuuta. Syyksi hän ilmoitti ikärasismin.

Lue lisää: Kuntapolitiikan konkari Anneli Kivistö eroaa yllättäen sdp:n valtuustoryhmästä Tampereella – Demarit ihmeissään: ”Tällaista ei osattu odottaa”

Kivistö kommentoi Aamulehdelle tekstiviestillä, että veti eroilmoituksensa pois pormestari Lauri Lylyn (sd.) ja Pekka Salmen (sd.) kanssa käydyn keskustelun jälkeen.

– Haluan korostaa, että en ole kyttäämässä mitään luottamuspaikkaa, eikä minulle ole mitään tarjottu, enkä sellaista odota. Jotkut ovat tällaisia väitteitä esittäneet, Kivistö kirjoittaa viestissään.

Hän kertoo, että keskusteluja Lylyn ja Salmen kanssa käydään vielä lisää tällä viikolla.

Maanantaina valtuuston kokouksessa ei tehty ilmoitusta sdp:n valtuustoryhmän kokoonpanon muutoksesta. Kaupungin hallintosäännön mukaan ilmoitus olisi kuitenkin pitänyt tehdä.

Tampereen kaupungin hallintosäännön mukaan: ”Valtuutetun on ilmoitettava kirjallisesti valtuustolle valtuustoryhmään liittymisestä ja siitä eroamisesta. .”

Lisäksi uuden valtuustoryhmän perustamisestakin olisi pitänyt ilmoittaa.

Täydennys 22.5. kello 8.50: Päivitetty juttuun Kivistön kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?