Raitiotiesuunnitelmaan dramaattinen käänne – Ratikkalinjaa aiotaan jatkaa linja-autoasemalle asti: ”Tavoitteena on, että Tampereen keskusta saataisiin kerralla kuntoon” - Tampere - Aamulehti

Raitiotiesuunnitelmaan dramaattinen käänne – Ratikkalinjaa aiotaan jatkaa linja-autoasemalle asti: ”Tavoitteena on, että Tampereen keskusta saataisiin kerralla kuntoon”

Kaupunginhallituksen on tarkoitus päättää muutoksesta jo tiistain kokouksessaan.

Tulevaisuudessa Tampereen ratikan mahdolliset laajentamissuunnat ovat Kangasalan Lamminrahka ja Saarenmaa sekä Pirkkala ja Ylöjärvi.­

18.4.2019 13:30 | Päivitetty 18.4.2019 13:49

Aamulehti

Tampereen kaupunginhallitus päättää ensi tiistain kokouksessaan, tehdäänkö ratikan suunnitteluun merkittävä muutos.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että raitiotien suunnittelua jatkettaisiin linja-autoasemalle asti. Tarkoitus on selvittää, voisiko Hatanpään valtatien osuuden rakentaa jo raitiotien ensimmäisessä vaiheessa.

Muutos tarkoittaisi sitä, että toinen linjoista ohjattaisiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Pyynikintorille ja toinen Hatanpään valtatielle.

– Tavoitteenamme on, että koko Tampereen keskusta saataisiin kerralla kuntoon. Nyt selvitämme tällä kehittämisvaiheella, onko tämä mahdollista ja millaisin kustannuksin. Jos rakentaminen onnistuu ensimmäisen vaiheen yhteydessä, saadaan keskusta-alue kerralla kuntoon. Samalla ratikka saataisiin palvelemaan sujuvasti myös linja-autoaseman liikennettä, yrityksiä ja uutta Kansi ja Areena -aluetta, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Esiselvityksen mukaan eteläisen, Pirkkalaan jatkuvan linjan rakentamiselle on parhaat edellytykset joukkoliikenteen ja maankäytön kannalta. Muun muassa Viinikanlahden vedenpuhdistamolta vapautuvan alueen maankäytön suunnittelu on alkuvaiheessa.

Työssä on tarkoitus edetä samalla tavalla kuin muussakin raitiotien suunnittelussa on toimittu. Hatanpään valtatien suunnittelusta alkaisi kehitysvaihe, jossa tehdään katusuunnitelma. Sen perusteella on mahdollista tehdä toteutussuunnitelma ja Raitiotieallianssia sitova tavoitekustannus, minkä perusteella valtuusto voisi päättää osuuden rakentamisesta loppuvuodesta 2019.

Kehitysvaiheen kustannusarvio on 0,8 miljoonaa euroa. Varsinainen rakentaminen tulisi kaupungin investointiohjelmaan vuosiksi 2020–2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?