Tampereen ympäristö- ja rakennusjaosto hylkäsi Toasin oikaisuvaatimuksen funkkistalosta - Tampere - Aamulehti

Toas haluaisi purkaa tämän funkkistalon Tuomiokirkonkadulta – kaupunki ei anna lupaa

Toas haluaisi purkaa talon, mutta Tampereen kaupunki ei ole löytänyt perusteita purkamiselle.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö haluaisi purkaa tämän omistamansa funkkistalon Tuomiokirkonkadun ja Verkatehtaankadun kulmassa ja rakentaa tilalle uuden. Tampereen kaupunki haluaa säilyttää talon arvokkaimmat osat, koska ne ovat rakennushistoriallisesti arvokkaita. Kiista on yhä kesken.

10.4.2019 8:18

Aamulehti

Yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto hylkäsi tiistaina kokouksessaan Tampereen opiskelija-asuntosäätiön Toasin tekemän oikaisuvaatimuksen Tuomiokirkonkatu 19:n funkistalosta. Toas haluaisi purkaa talon, mutta Tampereen kaupunki ei ole löytänyt perusteita purkamiselle.

Jaoston päätöksestä voi valittaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Rakennuksessa on asunut opiskelijoita vuodesta 2008, mutta viime kesästä lähtien sen asunnot ovat olleet tyhjillään. Katutason liiketiloissa toimivat edelleen K-market ja ravintola Salud. Säätiön tavoitteena on rakentaa tilalle uusi talo opiskelija-asumista varten.

Toas jätti purkulupahakemuksen Tampereen kaupungille 7. marraskuuta. Kaupungin lupa-arkkitehti hylkäsi hakemuksen 6. helmikuuta.

Toas teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen 22. helmikuuta. Siinä vaaditaan ympäristö- ja rakennusjaostoa oikaisemaan viranhaltijan päätös ja myöntämään purkamislupa.

Jaosto jätti asian pöydälle lisäselvityksiä varten edellisessä kokouksessaan 26. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos