Laskettelu päättyy Hervannassa – toiminta keskittyy Tampereella yhteen paikkaan - Tampere - Aamulehti

Laskettelu päättyy Hervannassa – toiminta keskittyy Tampereella yhteen paikkaan

Rinnetoiminnasta jätettiin kolme tarjousta. Mustavuori oy vei voiton.

Helmikuussa vuonna 2017 Mustassavuoressa pujoteltiin vauhdikkaasti. Mustavuori oy vastaa rinnetoiminnasta vuosina 2019–2029.

29.4.2019 19:46

Aamulehti

Tampereella on ensi talvikaudesta eteenpäin käytössä vain yksi laskettelukeskus.

Tampereen kaupungin järjestämän rinnetoiminnan kilpailutuksen on voittanut Mustavuori oy, joka nimensä mukaisesti ottaa hoitaakseen laskettelutoiminnan Mustassavuoressa.

Kymmenvuotinen sopimus päättyy vuonna 2029. Sopimus allekirjoitetaan kahden viikon valitusajan umpeuduttua.

Mustavuori oy jätti kokonaisedullisimman tarjouksen.

Käyttöoikeussopimuksen arvioitu kokonaisarvo on kaksi miljoonaa euroa.

Kolme tarjousta

Tarjouskilpailuun osallistuivat Mustavuori oy:n lisäksi Konepalvelu Kemppainen oy ja Tampereen rinteet oy.

Konepalvelu Kemppaisen ja Tampereen rinteiden tarjous koski Hervannan rinnetoimintaa.

Toiminnan jatkuminen Hervannassa ei ole todennäköistä. Kaupungin lähtökohtana on ollut, että jatkossa Tampereella lasketellaan vain joko Mustavuoressa tai Hervannassa.

– Kaupungilla ei ole taloudellisia edellytyksiä tukea molempia laskettelukeskuksia, sanoo kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari.

Kaupungin kertaluonteinen investointiavustus Mustaanvuoreen on 100 000 euroa. Avustus maksetaan toteuman perusteella.

Mustanvuoren maanvuokrasopimusluonnoksen mukaan vuokra ensimmäiseltä kalenterivuodelta on 31 000 euroa. Kahvio- ja varastorakennusten vuokra on 10 000 euroa vuodessa. Vuokrat on sidottu elinkustannusindeksiin.

Hervannan osalta tullaan arvioimaan, onko alueella muita kehitysmahdollisuuksia. Mäkihyppytoiminta Hervannassa tulee jatkumaan.

Kilpailutuksen ehtojen mukaan voittaja ostaa molempien rinteiden hissit kaupungilta. Mustavuori oy ostaa Hervannan hissin ja on velvoitettu toimittamaan se pois paikaltaan.

– Kun sopimus on allekirjoitettu, pääsemme toimimaan. Ensimmäisenä hankimme ajanmukaisen lumetus- ja rinteidenhoitokaluston, sanoo Mustavuori oy:n hallituksen puheenjohtaja Mauri Kivistö.

Mustavuori oy esitti viime elokuussa suunnitelmiaan Mustavuoren kehittämiseksi.

Tavoitteena on ollut alueen ympärivuotinen käyttö. Rinteisiin on suunniteltu esimerkiksi useita maastopyöräratoja ja pyöräramppeja sekä esimerkiksi kalliokiipeilyalue.

Ovatko suunnitelmat edelleen ajankohtaisia?

– Kilpailutus oli hyvin tarkasti rajattu ja koski ainoastaan laskettelupalvelujen tuottamista nykyisellä rinnealueella, Kivistö sanoo. Esillä olleiden suunnitelmien toteuttaminen vaatii erilliset neuvottelut kaupungin kanssa.

Korkeusero 69 metriä

Mustanvuoren pisin rinne on pituudeltaan 350 metriä. Korkeusero on 69 metriä. Hervannan yhtä pitkän rinteen korkeusero on 59 metriä.

Mustassavuoressa rinteet avattiin vuonna 1967 ja Hervannassa vuonna 1978. Molemmissa on kolme rinnettä

Kaupunki kilpailutti rinnetoiminnan jo viime vuonna, mutta muotovirheen takia hankinta jouduttiin keskeyttämään.

Turvatakseen laskettelumahdollisuuksien jatkumisen kuluvalla talvikaudella Tampereella kaupunki teki sopimuksen Hervannan rinnettä pyörittävän Tampereen rinteet oy:n kanssa. Sopimus umpeutuu keväällä.

Edellinen kymmenen vuoden rinnetoimintasopimus päättyi vuonna 2017. Sen jälkeen kaupunki on tehnyt kaksi talvikauden mittaista sopimusta Tampereen rinteiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut