Tampereen ratikan pysäkkikatosten toimittaja valittu – tältä uudet pysäkit näyttävät - Tampere - Aamulehti

Tampereen ratikan pysäkkikatosten toimittaja valittu – tältä uudet pysäkit näyttävät

Raitiovaunujen pysäkkikatokset asennetaan Tampereelle vuoden 2020 loppuun mennessä.

Hämeenkatu uusitaan raitiotien vuoksi kokonaan. Ensimmäisen valmiin osuuden juhlistamiseksi järjestetään ilmainen koko perheen korttelijuhla.

9.9.2019 10:15

Aamulehti

Tampereen Raitiotie oy on valinnut ratikan pysäkkikatosten toimittajaksi JCDecaux Finland oy:n.

Samaan hankintaan kuuluvat myös Tampereen bussikatokset. Pysäkkitoimittaja valittiin Tampereen Raitiotien mukaan tarjouskilpailun ja useiden neuvotteluiden perusteella.

Tarjouskilpailuun osallistui ensimmäisessä vaiheessa neljä yritystä, joista kolmelle lähetettiin lopullinen tarjouspyyntö.

Tältä uudet pysäkit näyttävät havainnekuvassa.

JCDecaux hankkii pysäkkikatokset ja saa niille mainosoikeuden noin viidentoista vuoden sopimuskaudelle. Tampereen kaupunki voi käyttää 20 prosenttia digitaalisesta mainosajasta kaupunkiviestinnän toteuttamiseen. Pysäkkikatosten kustannukset katetaan mainostuloilla.

– Tampereen ratikan pysäkit tulevat raitiovaunujen lisäksi näkyväksi osaksi kaupunkikuvaa. Katosten lopullisessa muotoilussa tullaan huolehtimaan, että ne istuvat tamperelaiseen kaupunkimaisemaan. Sen lisäksi, että ne suojaavat matkustajia sateelta ja liialta paisteelta, pysäkeillä tarjotaan myös tärkeää matkustajainfoa. Pysäkit tullaan valjastamaan osittain myös Ratikan taiteen käyttöön, ratapäällikkö Markus Keisala Tampereen Raitiotie oy:stä kertoo tiedotteessa.

Raitiovaunupysäkkikatokset asennetaan Tampereelle vuoden 2020 loppuun mennessä.

Ratikan pysäkeillä kerrotaan myös tärkeää informaatiota matkustajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos