Ilmanlaatu meni erittäin huonoksi Tampereen Epilässä - Tampere - Aamulehti

Ilmanlaatu meni erittäin huonoksi Tampereen Epilässä

Kuivat kadut ja tiet pölisevät nyt niin, että ilmanlaatu meni Epilässä erittäin huonoksi. Pääväylillä pölyämistä hillitään ajamalla niille katupölyä sitovaa suolaliuosta. Kuva arkistosta.

28.2.2020 16:35

Aamulehti

Tampereen Epilässä on mitattu erittäin huono ilmanlaatu iltapäivällä sekä torstaina että perjantaina. Tampereen muilla mittauspisteillä ilmanlaatu on ollut perjantaina toistaiseksi hyvä tai välttävä.

Huonosta tai erittäin huonosta ilmanlaadusta kärsivät erityisesti herkät väestöryhmät kuten lapset ja vanhukset sekä keuhko- ja sydänsairaat sekä allergiset. Ilmanlaatua seurataan Ilmatieteen laitoksen Ilmanlaatu-sivustolla.

Ilmanlaatua heikentää nyt kuivien katujen ja teiden pöliseminen.

Katupölykausi kestää niin kauan kuin hiekoitussoraa on maassa. Tampereen infran kunnossapitopalveluiden työnjohtaja Petri Kolehmainen kertoi Aamulehdelle keskiviikkona, että vaikka katusoran poistolla olisi selkeä vaikutus ilmanlaatuun, ei poistoa voida toistaiseksi käynnistää. Syynä on se, että Tampereella on pakkasta ja hiekkojen poistossa käytetään vettä.

Pääväylillä pölyämistä hillitään ajamalla niille katupölyä sitovaa suolaliuosta.

On mahdollista, että keli muuttuu vielä talviseksi. Ilmantieteen laitos ennustaa Tampereelle sunnuntaina heikkoa tai kohtalaista lumi- ja räntäsadetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos