Tampere hakee sivistysjohtajaa uuteen virkaan - Tampere - Aamulehti

Tampere hakee nyt sivistysjohtajaa 5 000 alaiselle – mammuttimainen hyvinvoinnin organisaatio lohkeaa kahdeksi

Sivistysjohtaja aloittaa kaupungin peruskoulujen, päiväkotien, taidemuseoiden ja liikuntayksiköiden johtajien päällikkönä ensi vuoden alusta.

Tampereen kaupungin sivistyspalveluihin kuuluvat ensi vuoden alusta kasvatus- ja opetuspalvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.

10.10.2019 6:08

Aamulehti

Tampereen kaupunki hakee sivistyspalvelujen johtajaa. Uusi johtaja aloittaa työnsä 1.1.2020. Sivistyspalveluihin kuuluvat kasvatus- ja opetuspalvelut sekä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut. Sivistyspalveluissa työskentelee noin 5 000 työntekijää.

Sivistyspalveluiden johtaja vastaa strategisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Uudesta johtajasta tulee kaupungin johtoryhmän jäsen ja koulujen, taidemuseoiden, kirjastojen ja liikuntayksiköiden johtajien päällikkö.

Hän on myös sivistys- ja kulttuurilautakunnan esittelijä. Kelpoisuusvaatimuksina johtajan tehtävään ovat ylempi korkeakoulututkinto ja strategisen tason johtamiskokemus. Hakuaika tehtävään päättyy 23.10.

Kaupungin organisaatio uudistuu

Tampereen kaupunki uudistaa hyvinvointipalveluiden organisaatiotaan vuoden 2020 alussa.

– Mammuttimainen hyvinvoinnin palvelualue jaetaan kahdeksi: sosiaali- ja terveyspalveluiksi ja sivistyspalveluiksi. Kun hyvinvoinnin palvelualue perustettiin, ajattelimme, että sote-uudistuksen jälkeen terveyspalvelut lohkeaa erilleen, kertoo henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen.

Kaupunki päätti tehdä oman ratkaisun, kun sote-uudistus pitkittyi.

Tampere odottaa hakijalta näyttöjä suuren organisaation palvelujen, prosessien, talouden ja muutosten johtamisesta. Sivistysjohtajalla pitää olla myös strategista ajattelukykyä.

Sivistysjohtajan päällikkö on konsernijohtaja Juha Yli-Rajala. Sivistysjohtaja työskentelee yhteistyössä pormestari Lauri Lylyn ja palvelualueen apulaispormestarin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut