Tampereen kaupunki lopetti yt-neuvottelut, ei lomautuksia - Tampere - Aamulehti

Tampereen kaupunki lopetti yt-neuvottelut – lomautuksia ei tule

Kirjastojen ja liikuntakenttien väki pääsee palaamaan työpaikoilleen. Osa työntekijöistä on korona-ajan eri tehtävissä.

Metson palveluesihenkilö Janne Hintze valmisteli pääkirjasto Metsoa asiakkaita varten 4.5. ja toi käsidesiautomaatteja esille.

11.5.2020 18:24

Aamulehti

Kaupunginhallitus päätti, että koronaviruksen aiheuttamille lomautuksille ei enää ole enää perusteita. Kaupungin yt-neuvottelut lomautuksista järjestöjen kanssa päättyivät jo perjantaina, kertoo henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen.

– Meillä ei ollut enää perusteita lomautuksiin. Tilanne on muuttunut niin ratkaisevasti Valtioneuvoston 4.5. tekemien päätösten johdosta.

Kaupunki on aloittanut valmistelut koronarajoitusten purkamiseksi ja palveluja voidaan taas käynnistää. Kaupunki hyödyntää kesälomakaudella vuosilomasuunnittelua ja tekee tehtäväjärjestelyjä virustilanteen vuoksi.

Koronavirusepidemiasta johtuvat poikkeusolot jatkuvat ja Tampereella on yhä sosiaali- ja terveyspalvelujen lisäresurssien tarve. Kriittiset toiminnot on turvattava.

– Myös päiväkotihoidon tarve lisääntyy. Koronaviruksen takia pitää järjestää pienryhmiä ja kesällä meillä on esimerkiksi tavallista enemmän päivystyspäiväkoteja.

Monet palaavat tavalliseen työhönsä, kuten kirjastoissa tai liikuntapaikoilla. Osalla työtehtävät saattavat muuttua koronan takia. Esimerkiksi liikuntakentillä ja kesäkerhoissa tarvitaan tavallista enemmän valvojia.

Lomautusta koskevat yt-neuvottelut alkoivat 27.4. koronavirusepidemian aiheuttaman työn vähenemisen takia etenkin sivistyspalveluissa ja Tampereen kaupunkiliikenteellä. Mukana oli myös muita kaupungin työntekijöitä, joiden työ on vähentynyt covid-19 -virustilanteen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut