Luhtitalon huoneistossa syttyi tulipalo Tampereella – pelastustöissä useita yksiköitä - Tampere - Aamulehti

Rivitalon huoneistossa syttyi uhkaava tulipalo steariinikattilasta Tampereella, asukas yritti viedä ulos ja loukkaantui – pelastuslaitos evakuoi kaikki asunnot, vahingot mittavat

Pelastuslaitos sai hälytyksen Oraskuja 1:een hieman jälkeen kello 22.30:nnen lauantai-iltana.

Paikalla oli neljä pelastuslaitoksen yksikköä. Tulipalossa tuhoutui pahoin yksi huoneisto.

16.11.2019 23:02 | Päivitetty 17.11.2019 8:15

Aamulehti

Kaksikerroksisen rivitaloasunnon alemmassa kerroksessa syttyi uhkaava tulipalo Oraskujalla Tampereella myöhään lauantai-iltana.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Oraskuja 1:een hieman jälkeen 22.30:nnen.

Päivystävä palomestari Joonas Suikkanen oli edelleen palopaikalla hieman ennen puoltayötä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Suikkanen kertoo, että noin kolmion kokoisen asunnon asukas oli ollut valmistamassa kynttilöitä, kun jotain meni vikaan.

Steariinikattila oli syttynyt tuleen. Suikkanen kertoo, että asukas yritti viedä astiaa ulos.

–Se oli jollain tavalla pudonnut eteiseen, ja siitä palo lähti nopeasti, Suikkanen kertoo.

Kaikki taloyhtiössä palohetkellä olleet asukkaat tarkastettiin. Vielä myöhään lauantaina ei ollut selvää, pääsevätkö asukkaat takaisin asuntoihinsa.

Palon syttymiskohta sijaitsee ylöspäin vievien rappusten juurella. Suikkasen mukaan palo ehti alakerrassa levitä rakenteisiin ja liekit etenivät yläkertaan.

Asunnon asukas pääsi huoneistosta ulos, mutta hän loukkaantui ja sai palovammoja ja hänet toimitettiin paikalta Acutaan. Asunnossa ei ollut muita henkilöitä paikalla.

Tulipalo syttyi Oraskujalla Tampereella.

Kuusi evakuoitiin

Tulipalo oli uhkaava ja siitä levisi savua myös rivitalon muihin huoneistoihin. Kaikkiaan kuusi asuntoa evakuoitiin. Näistä viidessä oli asukas paikalla. Yhden naapurihuoneiston asukas ei ollut paikalla palon sattuessa, mutta Suikkasen mukaan hänet on tavoitettu.

Palaneeseen asuntoon ei voi enää palata. Suikkanen kertoo, että pelastuslaitos joutui purkamaan asuntoa, eikä siinä voi toistaiseksi asua. Muut asunnot kärsivät savuvahinkoja. Suikkanen kertoi varhain sunnuntaiaamuna, että kiinteistössä aloitettiin vahingontorjunta jo yöllä. Vahingontorjunnan myötä asunnoista poistetaan esimerkiksi savunhajua. Vielä ei ole varmaa, missä vaiheessa huoneistojen asukkaat pääsevät palaamaan koteihinsa.

Kaikkiaan paikalla oli pelastuslaitokselta neljä yksikköä.

Päivitys 16.11.2019 kello 23.48: Päivitetty juttua kauttaaltaan ja tarkennettu tietoja päivystävän palomestarin kommenteilla.

Päivitys 17.11.2019 kello 8.02: Päivitetty juttua uusilla tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: