Tamperelaisen klassikkoravintolan eteen ilmestyi syvä kuoppa: ”Minne voin lähettää laskun?” kysyy raivostunut ravintoloitsija - Tampere - Aamulehti

Tamperelaisen klassikkoravintolan eteen ilmestyi syvä kuoppa: ”Minne voin lähettää laskun?” kysyy raivostunut ravintoloitsija

Hämeensillan työmaa on saartanut ravintola Tillikan. Perjantaina aamupäivällä rappusten eteen ilmestynyt kuoppa oli iltapäivällä jo täytetty.

3.5.2019 14:07

Aamulehti

Ravintola Tillikan ravintoloitsija Teemu Aaltonen on hermostunut perin pohjin Hämeensillan rakennustyömaahan. Perjantaiaamuna Tillikan edustalle ilmestyi syvä kuoppa, joka käytännössä esti kulkemisen ravintolaan.

– Joudumme lähettämään ravintolan henkilökunnan kotiin. Nyt tarvitaan osoite, mihin voin lähettää laskun, hätäili Aaltonen.

Miksi ravintolan eteen on kaivettu kuoppia, työmaapäällikkö Jari Humalajoki Lemminkäinen Infra Oy:stä?

– Teimme siihen aamulla koekuoppia, jotta pystyisimme selvittämään, pitääkö Hämeensillan siipimuuri purkaa. Jos purkamiseen olisi päädytty, ravintolan terassin rappusia ei olisi voinut käyttää, sillä muuri ja rappuset ovat kiinni toisissaan. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että siipimuuri jää paikalleen, Humalajoki kertoo.

Rakentajat joutuivat kaivamaan rakenteita esiin, sillä vuonna 1929 valmistuneen sillan maanalaisten rakenteiden kunnosta ei ollut varmuutta.

Koekuopat saatiin täytettyä iltapäivään mennessä, joten työmaasta ei ole enää haittaa ravintolalle.

Yrittäjä vaatii kompensaatiota

Työmatkalta tavoitettu Aaltonen lauhtui hieman kuultuaan, että kuoppa on täytetty. Häneltä ei silti liikene ymmärrystä työmaalle, joka motittaa Tillikan työmaa-aitojen taakse pimentoon.

– Kyllä kaupungin pitää kantaa työmaan haitoista oma vastuunsa. Ei voi olla niin ylimielistä, ettei suostuta edes neuvottelemaan, Aaltonen arvostelee.

– Enkä minä tässä ratikkaa vastaan tappele. Se on päätetty ja se tulee. Sen sijaan kaupunki voisi esimerkiksi antaa Tampereen Teatteritalo -säätiölle alennusta vuokrasta, Aaltonen ehdottaa.

Aaltosen mukaan Tillikan omistajat kantavat oman kortensa kekoon entisöimällä ja remontoimalla yli 100-vuotiasta ravintolatilaa lähiaikoina 200 000–300 000 eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: