Apulaispormestari Loukaskorpi: Tahmelan koriton koripallokenttä muutaman asukkaan vastustuksen tulos - Tampere - Aamulehti

Apulaispormestari Loukaskorpi tonki korittoman koripallokentän tapausta, taustalla vaikutusvaltaisten asukkaiden vastustus: ”Not in my backyard -asenne elää vahvana”

Johanna Loukaskorpi kertoo, että jatkossa kaikki häiriökäyttäytymiseen liittyvä palaute ohjataan suoraan apulaispormestarille. Näin yksittäiset työntekijät ja viranhaltijat eivät joudu asukaspainostuksen kohteeksi.

Johanna Loukaskorpi kertoi jo perjantaina ottavansa selvää Tahmelan korittoman koripallokentän tilanteesta. Sunnuntaina hän jatkoi keskustelua.

25.8.2019 15:55

Aamulehti

Tampereen Tahmelan koriton koripallokenttä on apulaispormestari ja sdp:n kaupunginvaltuutettu Johanna Loukaskorven mukaan muutaman aktiivisen ja alueella vaikutusvaltaisen asukkaan vastustuksen tulosta.

Loukaskorpi kertoo sosiaalisessa mediassa sunnuntaina, että asetelma on käynyt sitä selvemmäksi, mitä enemmän hän on tapausta tonkinut.

– Not in my backyard -asenne elää vahvana tietyillä alueilla, hän kirjoittaa.

Loukaskorpi toteaa, että asukkaiden kokemaan meluhaittaan on puututtava. Korien poistaminen ei hänen mukaansa ole kuitenkaan oikea ratkaisu.

– Ei voi olla niin, että muutama ihminen, jolla on suhteita ja vaikutusvaltaa, voi demokraattisesti rakennetun kentän käytön estää ilman, että siitä käydään vahvaa kansalaiskeskustelua ja mietitään erilaisia ratkaisuja ehkäisemään häiriökäyttäytymistä.

Tahmelan koripallokentällä tarvitaan Loukaskorven arvion mukaan tiukat ohjeet ja säännöt, jotta meluhaitta vähenee. Hänen mukaansa myös lukitusratkaisuja voidaan harkita.

Apulaispormestarille tieto häiriöistä

Aamulehti uutisoi perjantaina, että Tahmelaan pari vuotta sitten rakennettu koripallokenttä seisoo paikallaan ilman koreja. Korit poistettiin lähialueen asukkaiden valitusten vuoksi viime kesänä.

Lue lisää:Tampereen kaupunki rakensi asuinalueelle nykyaikaisen koripallokentän, mutta pelit loppuivat lyhyeen – asukkaiden valitusten vuoksi kentällä ei ole ollut koreja koko kesänä

Loukaskorpi kommentoi Aamulehden uutista sosiaalisessa mediassa jo perjantaina. Tuolloin hän lupasi ottaa selvää korittoman koripallokentän tilanteesta.

Loukaskorpi kertoo ohjeistaneensa viranhaltijoita tulevaisuuden suhteen. Jatkossa kaikki häiriökäyttäytymiseen liittyvä palaute ohjataan suoraan apulaispormestarille.

Loukaskorpi toteaa, ettei ole oikein, että yksittäiset kaupungin työntekijät ja viranhaltijat joutuvat vahvan asukaspainostuksen kohteeksi.

– Apulaispormestari kestää painostusta hieman paremmin ja vastaa päätöksistään vaaleissa, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut