Maisemapellot kukkivat – kukkia ei saa tänä vuonna poimia - Tampere - Aamulehti

Maisemapellot kukkivat nyt, mutta kukkia ei saa tänä vuonna poimia – kuivuus kuritti: näissä kohteissa Tampereella on peltoja

Kiellosta mainitaan maisemapeltojen opastauluissa. Peltoja on kahdeksan eri puolilla kaupunkia.

Auringonkukkia maisemapellolla Tohlopissa elokuussa 2018.

6.8.2019 15:56

Aamulehti

Tampereen maisemapellot kukkivat parhaillaan. Kuivuus on tänäkin kesänä vaivannut peltoja, joten niiden kukinta on siksi tavallista vaatimattomampaa.

Kukkien poiminta päätettiin tänä vuonna kieltää, jotta pellot pysyisivät kauniina ja ilahduttaisivat ohikulkijoita mahdollisimman pitkään. Kiellosta mainitaan maisemapeltojen opastauluissa.

Kahdeksan maisemapeltoa

Tampereella on kaikkiaan kahdeksan maisemapeltoa eri puolella kaupunkia. Maisemapelloille kylvetään keväisin etupäässä koristekukka- tai viljaseosta.

Kukkapeltoja on tänä kesänä Ryydynpuistossa, Takahuhdin Varsanpuistossa, Muotialan Vihiojanpuistossa ja Tohlopin Kohmanpuistossa. Viljakasveja kasvaa Kirkkosuon ja Sahavainionpuiston maisemapelloilla sekä osassa Ryydynpuistoa.

Lepovuorossa apilanurmella ovat Pohtolanpuiston ja Vehmaisten Seimenniityn maisemapellot.

Luonnon monimuotoisuutta

Maisemapeltojen avulla vaalitaan avointa kulttuurimaisemaa ja luonnon monimuotoisuutta kaupunkiympäristössä.

Maisemapeltoja viljellään luonnonmukaisesti ilman torjunta-aineita. Rikkakasveja torjutaan monipuolisella viljelykierrolla, maanmuokkauksella sekä puhdistusniitoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut