Pyynikin palloiluhalli Tampereella remonttiin keväällä 2022 - Tampere - Aamulehti

Pyynikin palloiluhalli menee Tampereella remonttiin keväällä 2022 – perusparannus maksaa kuusi miljoonaa euroa

Palloiluhalli suljetaan rakennustöiden ajaksi. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan toiminta siirtyy Kauppi Sport Centeriin ja Tesoman palloiluhalliin.

Pyynikin palloiluhalli tarvitsee selvitysten mukaan perinpohjaisen perusparannuksen.­

20.10.2020 8:29

Aamulehti

Pyynikin palloiluhallin remontti alkaa Tampereella toukokuussa 2022, jos suunnitelma etenee aikataulussa. Remontin kustannusarvio on noin kuusi miljoonaa euroa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnalle esitetään, että se hyväksyy keskiviikkona perusparannusselvityksen jatkosuunnittelun pohjaksi.

Pääpiirustusten ja urakkasuunnitelman on määrä valmistua joulukuussa 2021. Jos toteutussuunnitelman hyväksytään huhtikuussa 2022, rakennustyöt alkavat pian sen jälkeen toukokuussa.

Pyynikin palloiluhalli

Valmistunut vuonna 1975 Pyynikinrinteelle.

Suunnitellut arkkitehti Pentti Turunen.

Perusparannettu vuonna 1995.

Lentopallon, koripallon, nyrkkeilyn ja muiden sisäliikuntalajien kansallinen ja kansainvälinen tapahtumapaikka.

Tiloissa myös kuntosali, kahvila ja kokoustila.

Katsomossa on istumapaikkoja yhteensä noin 1 573 kappaletta. Aitiopaikkoja tehdään perusparannuksen yhteydessä 20 kappaletta. Sarjatason otteluissa on paikkoja noin 1 000 henkilölle.

Ulkopuolen ja sisätilan perusparantamisen lisäksi kunnostetaan myös piha. Tavoitteena on saada rakennus vastaamaan nykyaikaista käyttöä. Myös esteettömyyttä parannetaan.

Perusparannus aiotaan maksaa liikuntapaikkojen perusparannuksiin tarkoitetuista määrärahoista 2022 ja 2023.

Palloiluhalli suljetaan rakennustöiden ajaksi. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan toiminta siirtyy Kauppi Sport Centeriin ja Tesoman palloiluhalliin.

Toistakin paikkaa tutkittiin

Tampereella tutkittiin pari vuotta sitten mahdollisuutta korvata Pyynikin palloiluhalli Santalahteen rakennettavalla uudella ja isommalla liikuntahallilla.

Santalahdessa tutkittiin tätä tarkoitusta varten Rantatunnelin läntisen suuaukon lähellä sijaitsevaa tonttia, mutta tarveselvitystä valmistelleen työryhmän näkemys oli, ettei tontti täytä vaatimuksia. Uuden hallin investointikustannukseksi arvioitiin tuolloin lähes 12 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?