Tamperelainen Unikie Oy on Vuoden uusyrittäjä - Tampere - Aamulehti

Vuoden Uusyrittäjäksi on valittu tamperelainen Unikie – palkintoperusteina vahva kasvu ja voimakas kansainvälistyminen

Kilpailun raati kiinnitti erityisesti huomiota Unikien vahvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Neljässä vuodessa Esko Meretsalmen johtama Unikie on kasvanut 180 henkeä työllistäväksi, 18 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi kansainväliseksi yritykseksi. Unikien Tampereen toimisto on Hervannassa.­

5.6.2019 20:30

Aamulehti

Vuoden 2019 Uusyrittäjäksi on valittu tamperelainen Unikie Oy.

Unikie on erikoistunut ympäristön havainnointiin ja itseohjautuviin ajoneuvoihin liittyvien ratkaisujen kehitykseen. Yrityksen tavoitteena on nousta kansainvälisten markkinoiden kärkeen keinonäköön liittyvissä tuotteissa.

Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi perusti yrityksen neljän kumppaninsa kanssa it-alan konsultointia ja ohjelmistosuunnittelua varten vuonna 2015.

Vuoden uusyrittäjä -kilpailun raati kiinnitti erityisesti huomiota Unikien vahvaan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Unikie toimii Tampereen lisäksi myös Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Saksan Münchenissä ja Yhdysvaltojen San Josessa. Yrityksen liikevaihto on kasvanut jo 18 miljoonaan euroon ja tulos on koko ajan ollut positiivinen. Unikie työllistää tällä hetkellä 180 henkeä.

Kunniamaininnat myönnettiin kuopiolaiselle Metsäpalvelu FourForest Oy:lle ja vaasalaiselle KapKem Oy:lle. Tunnustukset myöntää Suomen Uusyrityskeskukset ry yhdessä Pantentti- ja rekisterihallituksen sekä työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?