Tampereen Mokkapuisto Hämeensillan kupeessa kunnostetaan, sillan alle uusi alikulku - Tampere - Aamulehti

Tampereen Mokkapuisto kunnostetaan – Hämeensiltaan puhkaistaan uusi alikulku

Mokkapuistoon johtava Tammerkosken ylittävä väliaikainen silta on käytössä Hämeensillan ja raitiotien rakentamisen ajan eli syksyyn 2021 saakka.

9.9.2019 7:07

Tammerkosken länsirannalla, Hämeensillan eteläpuolella sijaitseva pieni Mokkapuisto on tarkoitus kunnostaa oleskelupaikaksi ja osaksi Tammerkosken länsirannan kävelyreittiä.

Hämeensillan uudistustyössä länsipuoleiseen muuriin rakennetaan uusi alikulku, joka mahdollistaa kulun Värjärinkujalta Mokkapuiston kautta Kirjastonpuistoon ja sieltä Satakunnankadun sillalle saakka. Värjärinkujalta Hämeensillan alikulkuun johtava reitti on valaistu, ja sitä pidetään myös talvisin kunnossa, kaupunki kertoo tiedotteessa. Rantamuurin kaidetta seuraava kapea kivetty polku johtaa Takon tehdasalueen muurin viertä nouseviin portaisiin, eikä sitä huolleta talvisin.

Myös Hämeensillalta Mokkapuistoon johtavat luonnonkiviportaat uusitaan.

Mokkapuisto on tarkoitus kunnostaa vuosina 2019 –2021.

Mokkapuistoon johtava Tammerkosken ylittävä väliaikainen silta on käytössä Hämeensillan ja raitiotien rakentamisen ajan eli syksyyn 2021 saakka.

Mokkapuiston vieressä on funktionalismia edustava Tempon talo, jossa on puistoon rajautuva, jalkakäytävänä toimiva parvekeosa. Puiston eteläpuolella sijaitsevat Takon kartonkitehtaan rakennukset ja vastarannalla näkyy Verkatehtaanpuisto. Mokkapuisto on keskeinen osa Tammerkosken kansallismaisemaa ja valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.

Puistosuunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 6.9.– 23.9.2019 kaupungin verkkosivuilla, Tammerkosken väliaikaisella ylikulkusillalla sekä Frenckellin palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos