Tammelan puistokadun kulmaan uusi 8-kerroksinen asuin- ja liikerakennus, Tokmannin talo puretaan alta pois - Tampere - Aamulehti

Tampereen Tammelan puistokadun kulmaan uusi 8-kerroksinen asuin- ja liikerakennus – Tokmannin talo puretaan alta pois

Kaupunginhallitus käsittelee asemakaavaehdotusta maanantain kokouksessaan.

Vielä viime vuonna Tammelan puistokadun ja Vellamonkadun kulmassa seisoi 70-lukulainen talo. Tokmanni lopetti paikalla helmikuussa.

27.5.2019 11:34

Aamulehti

Tampereen Tammelaan Tammelan puistokadun ja Vellamonkadun kulmaan rakennetaan uusi 8-kerroksinen asuin- ja liikerakennus. Tontin nykyinen rakennus puretaan.

Asemakaavan muutos on tekeillä tontin omistajan As oy Tammelanpuistokatu 31–33:n aloitteesta. Tarkoitus on mahdollistaa tontin täydennysrakentaminen.

Tontilla sijaitsee nykyisin asuin- ja liikekerrostalo, jossa on 20 asuntoa. 7-kerroksinen asuinrakennus sijoittuu tontin keskelle, ja siihen liittyvä yksikerroksinen liikesiipi Tammelan puistokadun varteen. Rakennuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Jaakko ja Antti Tähtinen vuonna 1972 ja se valmistui 1974.

Ensimmäiseen kerroksen myymälätiloissa toimi alun perin Tuotannon S-market, nykyään Tokmannin myymälä. Rakennuksen kerrosala on 2 144 neliömetriä.

Tontin nykyinen rakennus puretaan. Kadunkulmaan rakennetaan 8-kerroksinen asuinrakennus, jonka katutasoon sijoittuu liiketilaa. Tontti merkitään asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Pysäköinti järjestetään tontin pysäköintikellarissa. Melulta suojattu oleskelupiha sijoittuu tontin itäreunaan.

Tontin rakennusoikeus on 8 000 kerrosneliömetriä, josta uutta rakennusoikeutta on 5 511 kerrosneliömetriä.

Tammela on osa Tampereen laajentuvaa ydinkeskustaa, johon halutaan lisää asuntoja.

Lisää asumista keskustaan

Tampereen kaupungin tavoitteena on lisätä asumista keskustaan. Suunnittelualue sijaitsee Tammelan eteläosassa Tammelantorin ja Itsenäisyydenkadun läheisyydessä. Tammela on osa Tampereen laajentuvaa ydinkeskustaa.

Suunnittelualueen naapurikortteleissa on pääosin asumista. Keskusta ja rautatieasema ovat aivan vieressä, ja kaupungin ulkoilualueille on lyhyt matka.

Asemakaavaehdotuksesta saatiin yksi muistutus ja yksi lausunto. Muistutuksessa suunnitelmaa pidetään erittäin onnistuneena. Pirkanmaan ely-keskuksella ei lausunnossaan ollut huomautettavaa.

Kaupunginhallitus käsittelee asemakaavaehdotusta maanantain kokouksessaan, minkä jälkeen se etenee vielä valtuuston hyväksyttäväksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos