Automaattisesti päivittyvä juttu kertoo, koska Rantatunneli on suljettu – Aamulehti teki tunnelibotti Vesan Tampereella liikkuvien autoilijoiden avuksi - Tampere - Aamulehti

Automaattisesti päivittyvä juttu kertoo, koska Rantatunneli on suljettu – Aamulehti teki tunnelibotti Vesan Tampereella liikkuvien autoilijoiden avuksi

Aamulehden tunnelibotti Vesa kertoo nopeasti Tampereen Rantatunnelin häiriötilanteista. Toimitus lähettää suluista tietoa myös push-viesteinä suoraan puhelimeesi.

16.5.2019 7:43 | Päivitetty 16.5.2019 8:06

Aamulehti

Hankaloittavatko Tampereen Rantatunnelin sulut liikkumistasi? Aamulehden tänä keväänä avattu palvelu seuraa tunnelin tilannetta päivittäin.

Rantatunneli joudutaan sulkemaan epäsäännöllisen säännöllisesti liikenteeltä ja se hankaloittaa tuhansien autoilijoiden liikkumista. Pahimmillaan tunnelin sulkeminen ruuhkauttaa kaupungin tiet hyvin laajalta alueelta.

Aamulehti on Rantatunnelin lyhyen historian aikana julkaissut kymmeniä juttuja tunnelin suluista ja siitä aiheutuneista ruuhkista.

Tästä keväästä alkaen ajantasaista tietoa tunnelin tilanteesta on voinut saada myös automaattisesti päivittyvästä jutusta. Tunneliseuranta on osoitteessa aamulehti.fi/rantatunneli

– Aamulehden tehtävä on helpottaa arkea kertomalla tietoa nopeasti. Myös liikenteessä haluamme olla paras paikallinen tietolähde, sanoo Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

Jutussa on jatkuvasti tuoreet tiedot Rantatunnelin liikennetilanteesta. Tunneliseurannassa tarkastellaan sekä itään että länteen johtavaa tunnelia reaaliaikaisesti. Tunneliseurannasta on hyötyä silloin, kun väylä joudutaan sulkemaan. Tieto auttaa autoilijaa sujuvimman reitin valinnassa.

Aamulehden uutissovelluksen käyttäjille lähetetään tietoa suluista push-notifikaatioina suoraan älypuhelimeen.

Jos kyse on rutiinisulkuja laajemmasta liikenneongelmasta tai onnettomuuksista, Aamulehti julkaisee jatkossakin myös toimittajien kirjoittamia juttuja aiheesta.

Vesa on aina hereillä

Kehitystyö sai alkunsa viime syksynä, kun tunnelin sulut olivat lähes jokapäiväisiä. Aamulehden uutisdeski ryhtyi uutispäällikkö Vesa Laitisen johdolla kirjoittamaan jälleen yhtä uutissähkettä tunnelin sulkemisesta ja sitä seuranneesta ruuhkasta. Silloin uutistoimituksessa syntyi ajatus siitä, että automaation avulla Aamulehti voisi palvella Tampereen seudulla liikkuvia vieläkin paremmin.

Syntyi tunnelibotti Vesaksi kutsuttu automaattisesti päivittyvä juttu. Sen ansiosta Aamulehden verkkosivut ja uutissovellus kertovat tunnelin tilanteesta nopeammin kuin jos sähkeen kirjoittaa toimittaja.

Tunnelibotti on tehty Tampereella Aamulehden digikehityksestä vastaavan tuottajan Jutta Högmanderin johdolla. Teknisestä toteutuksesta on vastannut Alma Consumerin kehitystiimin ohjelmistoarkkitehti Markus Aholainen. Mukana projektissa on ollut myös graafikko Hannu Mänttäri.

Tunneliseuranta

Aamulehden automaattisesti päivittyvä juttu Tampereen Rantatunnelin tilanteesta on osoitteessa aamulehti.fi/rantatunneli.

Tunneliseurannassa on tuorein tieto siitä, ovatko Rantatunnelin tunnelit auki vai kiinni. Lisäksi kerrotaan kymmenen edellisen sulkemisen ajankohta ja kesto.

Sivulla on tuoreita liikennekameroiden kuvia tunnelista ja sen molemmista päistä, Naistenlahdesta ja Santalahdesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut