Tampereen iso päätös: verotetaanko kuntalaisilta jopa 30 miljoonaa euroa lisää? – Kysyimme jokaiselta valtuutetulta, miten kaupungin talous pelastetaan

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää maanantaina mahdollisesta veronkorotuksesta. Kysyimme jokaiselta valtuutetulta heidän kantansa veronkorotukseen sekä pyysimme kertomaan konkreettisia keinoja kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Mistä kaupunki voisi säästää?

Kyselyyn vastanneista 43 valtuutetusta 23 kannatti 0,75 prosenttiyksikön tai vähintään 0,5 prosenttiyksikön veronkorotusta. 20 kertoi joko vastustavansa korotusta tai että sen tulee olla merkittävästi pienempi kuin 0,75 prosenttiyksikköä. Kaikkiaan varsinaisia valtuutettuja on 67.

17.11.2019 7:07 | Päivitetty 17.11.2019 7:14

Aamulehti

Maanantaina Tampereen kaupunginvaltuusto päättää, millä keinoilla Tampere pyrkii ensi vuonna saamaan talouden tasapainoon. Pormestarin talousarvioesitys on rakennettu siten, että 0,75 prosenttiyksikön korotuksella tuloveroon saadaan 30 miljoonaa euroa lisää verotuloja, ja kaupunki vuosien alijäämäisten tulosten jälkeen nostettua nollatulokseen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut