Tammerkoski juoksutus - Tampere - Aamulehti

Katso upeat kuvat Tammerkosken poikkeuksellisista kuohuista: ”Tulvauomaan päästetään nyt niin paljon vettä kuin pystytään ottamaan”

Juoksutusten avulla Näsijärven pinnankorkeutta lasketaan kuusi senttiä. Järven pintaa lasketaan Ranta-Tampellan valutyömaan takia.

Tammerkoskessa näkee nykyään vain harvoin samanlaisia kuohuja kuin nyt.

6.6.2019 15:40 | Päivitetty 6.6.2019 15:46

Aamulehti

Valppaat tamperelaiset ovat havainneet, että Tammerkosken kautta juoksee parhaillaan reippaasti vettä. Havainto on oikea.

Ranta-Tampellan alueella aletaan maanantaina valaa uutta siltaa ja sen muottien rakentamisessa on huomattu, että sillan valu edellyttää tämänhetkistä matalampaa Näsijärven pinnankorkeutta.

– Niinpä siltaa rakentava yritys on pyytänyt, että Tampereen Sähkölaitos laskee Näsijärven pintaa noin 6 senttiä nykyisestä, tiedottaa Tampereen Sähkölaitos.

Tammerkosken kuohuja voi ihailla esimerkiksi Tampellan kävelysillalta.

Näsijärven pinta oli eilen keskiviikkona korkeudessa 95,22 m merenpinnan yläpuolella.

Näsijärven pinnankorkeutta on keskiviikosta lähtien alettu alentaa avaamalla ensin Tampellan voimalaitoskanavan muta- ja jääluukkuja, jotka sijaitsevat voimalaitoskanavan eteläpäässä.

Torstaina pysäytettiin Finlaysonin voimalaitoksella tekeillä olevat korjaustyöt ja otetaan vesivoimalaitos käyttöön, jotta vettä saadaan ajettua molemmista kanavista. Lisäksi Tammerkosken keskellä olevaan niin sanottuun tulvauomaan päästetään niin paljon vettä kuin settilankkuja avaamatta pystytään ottamaan, Sähkölaitos valistaa.

Näiden toimien avulla Näsijärven pinnan pitäisi laskea siis kuusi senttiä.

Tammerkosken juoksutus näkyy myös sähkölaitoksen kohdalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: