Finavialta lisäinvestointi Tampere-Pirkkalaan: uudistus parantaa lentoliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta haastavassa säässä - Tampere - Aamulehti

Finavialta lisäinvestointi Tampere-Pirkkalaan: uudistus parantaa lentoliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta haastavassa säässä

Uusien lähestymismenetelmien käyttöönotto on osa Finavian yli 15 miljoonan euron investointia, joka toteutettiin Tampere-Pirkkalassa vuoden 2018 aikana.

Finavia investoi Tampere-Pirkkalan asematason laajentamiseen ja kiitotien uudistamiseen 15 miljoonaa euroa vuonna 2018.

2.10.2019 11:50

Aamulehti

Finavia on tehnyt lisäinvestoinnin Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Lentoasemalla otetaan marraskuun alussa käyttöön uusia lentomenetelmiä, jotka hyödyntävät satelliittipohjaista navigointijärjestelmää.

– Uudistus parantaa lentoliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta haastavissa sääolosuhteissa ja vahvistaa lentoasemamme toimintavarmuutta. Tästä hyötyvät niin hub-liikenteemme, varakenttäpalvelumme kuin lentokoulutuskin, sanoo Finavian aluejohtaja ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen tiedotteessa.

Nurminen kertoo, että uudet lentomenetelmät auttavat lentäjiä laskeutumaan kiitotielle esimerkiksi sumussa ja lumisateessa. Jatkossa lentäjillä on aiempaa paremmat mahdollisuudet tehdä maalaitteista riippumattomia mittarilähestymisiä kiitotien molemmista suunnista ja vähentää myötätuulilähestymisiä.

Uusien lähestymismenetelmien käyttöönotto on osa Finavian yli 15 miljoonan euron investointia, joka toteutettiin Tampere-Pirkkalassa vuoden 2018 aikana.

– Kiitotien uudelleen päällystyksen ja lentokoneiden kääntöpaikkojen rakentamisen lisäksi uusimme myös muuta infrastruktuuria kuten kiitotien lähestymisvalojärjestelmän, joka mahdollistaa uusien lentomenetelmien täysimääräisen hyödyntämisen.

Kaikkiaan Finavia on viime vuosina investoinut Tampere-Pirkkalan kehittämiseen yli 20 miljoonaa euroa. Kiitotien ja liikennealueiden peruskorjauksen lisäksi on parannettu terminaalien asiakastiloja ja palveluja sekä investoitu ympäristövaikutusten vähentämiseen. Infrastruktuuria parantamalla on muun muassa varmistettu, että Tampere-Pirkkala voi toimia varakenttänä laajarunkokoneille.

Tampere-Pirkkala

Tampere-Pirkkalan lentomäärät ovat kasvaneet tammi-elokuun aikana yhteensä 15,3 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Koulutuslennot mukaan lukien nousuja ja laskeutumisia on ollut yhteensä 25 262.

Matkustajien määrä lentoasemalla on kasvanut vuoden alusta elokuun loppuun mennessä 7,5 prosenttia. Tuona aikana yhteensä noin 150 000 matkustajasta kaksi kolmesta lensi kansainvälisillä lennoilla ja loput kotimaanlennoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut