Sumu esti kolmen lentokoneen laskeutumisen Tampere-Pirkkalaan keskiyöllä - Tampere - Aamulehti

Sumu esti kolmen lentokoneen laskeutumisen Tampere-Pirkkalaan keskiyöllä – koneista kaksi odotti sumun hälvenemistä taivaalla ja kolmas laskeutui Helsinkiin

Jo marraskuussa uusien lentomenetelmien pitäisi helpottaa lentokoneiden laskeutumista vaikeissa sääolosuhteissa.

Kolmen lentokoneen piti laskeutua

15.10.2019 14:38

Aamulehti

Sumu vaikeutti kolmen lentokoneen laskeutumista Tampere-Pirkkalan lentoasemalle maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Finavian viestinnästä kerrotaan, että Tukholmasta Suomeen lentänyt SASin kone laskeutui Tampere-Pirkkalan sijaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle kello 1.10. Koneessa oli 29 matkustajaa.

Helsingistä ja Riiasta Tampere-Pirkkalaan lentäneiden lentokoneiden kapteenit sen sijaan päättivät jäädä taivaalle odottelemaan sumun hälvenemistä.

Helsingistä taivaalle nousseen Finnairin koneen laskeutuminen viivästyi sumun vuoksi yli tunnin. Koneen arvioitu laskeutumisaika oli kello 00.20, mutta se pääsi laskeutumaan vasta kello 1.25. Koneessa oli noin 40 matkustajaa.

Riiasta lähteneen Air Balticin kone laskeutui sekin myöhässä. Koneen arvioitu laskeutumisaika oli kello 00.40, mutta se pääsi laskeutumaan kello 1.21. Koneessa oli 29 matkustajaa.

Uudet menetelmät helpottavat laskeutumista

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla otetaan marraskuussa käyttöön uusia lentomenetelmiä, jotka hyödyntävät satelliittipohjaista navigointijärjestelmää.

Menetelmät vähentävät myötätuulilähestymisiä ja mahdollistavat maalaitteista riippumattomien mittarilähestymisten teon kiitotien molemmista suunnista.

Uusien menetelmien ansiosta lentäminen helpottuu huonossa säässä, sillä ne auttavat lentäjiä laskeutumaan kiitotielle esimerkiksi sumussa ja lumisateessa.

Juttua päivitetty 16.10.2019 kello 7.44: Lisätty tieto Air Balticin koneen matkustajamäärästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut